5 способів заснути раніше

Лікарі радять лягати до 23 годин

Ароматерапія

Багато ефірних олій діють заспокійливо і покращують якість сну. Спробуйте ввечері налити в аромалампу олію лаванди. Поставте кілька гілочок біля узголів’я ліжка. Сухе саше покладіть під подушку. Так ви зможете швидше розслабитися після важкого дня, цей запах рекомендують навіть людям з депресією.

Алкоголь

Відомо, що келих червоного вина допомагає заспокоїтися і забути труднощі дня. Вся справа у винограді – краще вибирати сорти: неббіоло, кроатіна, каберне-совіньон і мерло. Однак не перестарайтеся – зайва кількість алкоголю призводить до надмірного збудження, а вранці – до похмілля.

Відмова від гаджетів

Вчені з’ясували, що за дві години до сну потрібно обмежити штучні подразники: телевізор, телефон, комп’ютер, інакше ви ризикуєте провести в соцмережах час до ранку. Вимкніть всі гаджети, почитайте що-небудь спокійне в паперовому варіанті.

Снодійне

Якщо у вас проблеми зі сном, зверніться до лікаря, він випише легкі снодійні. Але пам’ятайте, таблетки можуть викликати звикання. Порадьтеся з провізором в аптеці, вам допоможуть підібрати безпечний трав’яний збір. У будь-якому випадку, проблем із засипанням не буде.

Свіже повітря

Провітрюйте кімнату перед сном. У спальні має бути на кілька градусів холодніше, ніж в інших приміщеннях. Краще використовувати більш теплу ковдру, ніж спати в задусі.

Поділись


Новини партнерів