Названо найбільш здоровий продукт для гіпертоніків

Його вживання допомагає знизити артеріальний тиск у результаті гармонізації процесу взаємодії травної та нервової систем, констатували дослідники

«Надзвичайно корисним» продуктом в раціоні людей, які страждають на артеріальну гіпертензію, був названий кефір. Саме в цьому переконані вчені з Обернського університету в США, що проводили експерименти на тваринах разом з колегами з Бразилії, дослідниками Університету Віла Велья.

Результати їх роботи свідчать: вживання кефіру нормалізує виробництво специфічного ферменту головного мозку, під впливом якого знаходиться стабільність функцій нервової системи. Завдяки активації даного ферменту травна і нервова системи взаємодіють більш злагоджено.

Під час експерименту щурам, що страждали від гіпертонії, дев’ять тижнів регулярно давали кефір. Друга група тварин – контрольна – його не отримувала.

Результат дослідження виявився таким: у тварин, які вживали кефір, покращилися показники тиску і бар’єрної функції кишечника, важливою для захисту організму проникнення патогенів.

Вважається, що кефір можна безпечно поєднувати з такими продуктами, як яблука, груші, ягоди, майже всі овочі, але дієтологи рекомендують все ж вживати кефір як такий, окремо від інших продуктів, оскільки в ньому достатньо своїх поживних речовин. При слабкому травленні слід уникати поєднань кефіру з іншими продуктами.

Джерело

Поділись


Новини партнерів