Детокс – від слова детоксикація – починається з розуміння, що настав момент, коли потрібно подбати про себе, зайнятися розвантаженням свого харчування, допомогти організму позбавитися від всього непотрібного – шлаків, токсинів, зайвої рідини. Очищення організму за допомогою детокс-коктейлів, фруктово-овочевих напоїв, піде на користь здоров’ю – поліпшить обмін речовин, налагодить травлення, допоможе схуднути.
Загальні рекомендації: детокс-коктейлі можуть складатися з різних фруктів і овочів, які заливають водою і дають настоятися в холодильнику або при кімнатній температурі, іноді додаючи лід. Бувають і гарячі коктейлі, приготовані на основі зелених і трав’яних чаїв. Цукор зазвичай не кладуть, так як фруктовий смак сам по собі привносить солодкі нотки. Ми пропонуємо вам цікаві та смачні рецепти коктейлів для оздоровлення організму.
Коктейль з яблуком і корицею
Детокс-коктейль з яблук і кориці готується за пару хвилин.
Складові:
- 1 яблуко
- 1 паличка кориці
Наріжте яблуко часточками, видаливши насіння, додайте паличку кориці, залийте водою.
Коктейль «Мохіто»
Складові:
- 1 лимон
- 1 свіжий огірок
- 2-3 гілочки м’яти
Наріжте лимон часточками, огірок – кружечками. Залийте 1,5 літрами води і дайте трохи настоятися. Коктейль готовий!
Коктейль з імбиром і лимоном
Складові:
- 3 лимона
- 3 сантиметри кореня свіжого імбиру
- 1 щіпка сухого перцю чилі
Вичавіть сік з двох лимонів, а третій наріжте часточками, натріть на тертці корінь імбиру, додайте дрібку перцю чилі, залийте водою – холодною або гарячою.
Коктейль, що бадьорить
Складові:
- 250 мл зеленого чаю
- 2 великі часточки апельсина або лимона
- 2 см кореня імбиру
- 2 столові ложки меду
Заваріть великий кухоль зеленого чаю, додайте тертого або дрібно нарізаного кореня свіжого імбиру, часточки апельсина або лимона, дві столові ложки меду.
Зелений коктейль
В овочах зеленого кольору багато корисних речовин.
Складові:
- 2 ківі
- 2 огірка
- 1 лайм
- пучок шпинату
- 50 мл води
Пропустіть лайм через соковижималку. Очистіть огірки і ківі від шкірки, наріжте шматочками і збийте в блендері разом зі шпинатом, соком лайма і водою.
Коктейль фруктово-овочевий
Складові:
- 1 банан
- 2 моркви
- 1 лимон
- 1 пучок петрушки
Моркву і лимон пропустіть через соковижималку. Збийте в блендері банан і петрушку разом з отриманим фруктово-овочевим соком.
Коктейль полуничний
Влітку можна насолодитися полуничними коктейлями.
Складові:
- 100 г полуниці
- 1 огірок
- 1 ківі
- 1-1,5 літра води
Полуницю розріжте навпіл і покладіть в глечик. Ківі очистіть від шкірки і наріжте кружальцями, з огірком зробіть те ж саме. Додайте ці інгредієнти в глек і залийте водою. Через кілька хвилин коктейль можна пити.
Коктейль з помідорів
Складові:
- 4 помідори
- 2-3 стебла селери
- 250 гр мінеральної води
Помідори і селеру пропустіть через соковижималку, розбавте мінеральною негазованою водою.
Коктейль з кефіру яблучний
Складові:
- 1 зелене яблуко
- 1 склянка кефіру
- 2 столові ложки вівсяних пластівців
Одне зелене яблуко, попередньо очищене і нарізане шматочками, подрібніть в блендері і збийте зі склянкою кефіру і вівсяними пластівцями.
Коктейль з кефіру огірковий
Складові:
- 1 огірок
- 2 склянки кефіру
- пучок петрушки або кінзи
- гілочка м’яти
Очищений і нарізаний кубиками огірок збийте в блендері з кефіром, пучком кінзи або петрушки, гілочкою м’яти.
Коктейль малиновий
Трохи малини, м’ята, лимон – і коктейль готовий!
Складові:
- 100 г малини
- ½ лимона
- 2-3 гілочки м’яти
- 1-1,5 літра води
Лимон наріжте півкільцями і покладіть в глечик. Малину збийте в блендері і додайте до лимону. Туди ж киньте кілька листочків м’яти. Залийте водою.
Коктейль грушевий
Складові:
- 2 груші
- 2 ківі
- пучок петрушки
- 0, 25 л води
Видаліть серцевину у груші, очистіть ківі і наріжте все кубиками. Додайте листя петрушки, видаливши стебла. Подрібніть все в блендері до стану пюре, перелийте в графин, додайте води.
Наріжте лимон кружальцями, покладіть його разом з малиною і м’ятою в графин, додайте води, можна мінеральної негазованої. Залиште настоятися протягом півгодини.
Коктейль кавуновий
Складові:
- 3-4 скибочки кавуна
- 100 г полуниці
- 1 ківі
- 1,5 л води
М’якоть кавуна наріжте кубиками, полуницю – часточками, ківі – кружечками. Складіть все у графин і залийте водою. Залиште настоятися протягом 30 хвилин.
Наріжте полуницю на дольки, ківі і огірок – скибочками, покладіть всі разом в графин і залийте водою, можна мінеральною. Дайте настоятися протягом 30 хвилин.