Дослідження, проведене у Великобританії, показало: регулярне вживання оливкової олії насправді сприяє продовженню життя. Вчені радять вживати столову ложку олії в день.
Оливкова олія допомагає тримати в нормі кров’яний тиск і когнітивні функції мозку, а також стримує старіння організму. Крім того, її вживання дозволяє знизити ризик розвитку відразу декількох типів раку.
Про це на сторінках The Daily Express розповіли медичний консультант, доктор Сара Брюер і дієтолог Джульєтта Келлоу, які займалися вивченням властивостей оливкової олії.
Вчені зіставили показники здоров’я людей, які часто вживали в їжу оливкову олію, і тих, хто її не їсть. Вони виявили, що у любителів олії ризик розвитку раку був на 34% нижчим.
«Оливкова олія знижує кров’яний тиск, сприяючи попередженню розвитку серцевого нападу. Укупі із здатністю запобігати появі раку оливкова олія дійсно здатна продовжити людське життя », – резюмували дослідники.