Американські дослідники з жіночої лікарні Брігхем в Бостоні встановили, який популярний продукт підвищує ризик передчасної смерті. У дослідженні взяли участь майже 3 тисячі осіб у віці від 30 до 54 років з гіпертензією (підвищення артеріального тиску).
За допомогою різних методів, в тому числі аналізу сечі, визначалося кількість спожитої солі протягом 24 годин за кілька днів. Такі дані дозволили вченим визначити рівень солі, що надходить в організм.
Експеримент тривав протягом 24 років, за цей час померли 272 людини. Вчені встановили прямий зв’язок між кількістю споживаної солі і ризиком смерті. Дослідження показало, що при діапазоні 1200-9000 мг хлориду натрію в день найнижчий рівень споживання був найбезпечнішим.
Метод золотого стандарту виявив прямий лінійний зв’язок між збільшенням споживання натрію і збільшенням ризику смерті.