Абрикоси: вчені назвали нові корисні властивості цих плодів

Корисні властивості фруктів і ягід ніяк не дають спокою вченим. Тепер вони добралися і до абрикосів.

Фахівці стверджують, що поряд з уже відомими корисними властивостями абрикосів, такими як боротьба з авітамінозом, поліпшення роботи кишечника, підвищення рівня гемоглобіну та інше, у цих чудових літніх плодів є маса і інших хороших якостей. Наприклад, в соковитої м’якоті цього представника кісточкових є речовини, які допомагають очищати стінки судин від холестеринових бляшок, що позитивно позначається на роботі серцево-судинної системи.

В абрикосах також багато:

  • мікроелементів, які допомагають тримати організм в тонусі;
  • клітковина, яка потрібна не тільки для поліпшення травлення (виробляється більше травного соку), але і необхідна для кращого очищення кишечника.
  • антиоксидантів, дія яких спрямована на оновлення шкіри і розгладження зморшок. Це говорить про те, що абрикоси допомагають продовжити молодість організму;
  • каротину, необхідного для кращої роботи зорового нерва.

Дівчинка з абрикосами

Вже давно доведено, що робота імунної системи пов’язана безпосередньо з кишечником. Експерти відзначили, що абрикоси в зміцненні імунітету просто незамінні, тому що відмінно справляються з виведенням з організму шлаків і токсинів, які накопичуються саме в кишечнику.

Особливо корисні абрикоси тим людям, які страждають від ожиріння або зайвої ваги, стверджують медики.

Якщо ти вирішила скористатися даром природи і наситити свій організм і організм дитини цими плодами, то варто пам’ятати кілька правил вживання абрикосів , щоб вони принесли максимальну користь. Вчені відзначили, що важливо вибирати тільки стиглі плоди, без вм’ятин і підгнилих бочків, інакше користі абрикоси принесуть мало.

Джерело

Поділись


Новини партнерів