Цей недорогий продукт слід їсти регулярно – задля тонкої талії

Детокс, тонка талія, легкий характер, молодість тіла і довше життя – усе це нам можуть забезпечити водорості. Особливо найпопулярніша і найдоступніша з них – морська капуста, – радить дієтолог Оксана Скиталінська.

Що такого цінного містять водорості?

Альгінати – це певний вид клітковини водоростей. Потрапляючи в кишечник, вони дуже сильно поглинають воду (майже в 300 разів більше власного вмісту води). По ходу поглинання, зв’язуються і виводяться з організму і важкі метали і радіоізотопи.

Альгінати зменшують ризик алергій, бо зв’язують імуноглобуліни Н, що є винуватцями гострих алергічних реакцій. Також уживання водоростей збільшує вміст корисних Біфідо- і Лакто- бактерій і зменшує запалення слизової оболонки кишечника. Ще одна користь – для боротьби з надмірною вагою. Наповнюючи шлунок і повільно покидаючи його, дають відчуття ситості.

Трегалоза – корисний цукор, який є у водоростях. Корисний тим, що стимулює аутофагію – “генеральне прибирання” клітин. А ще трегалоза є поживою для кишечних бактерій, які виробляють КЛЖК (коротколанцюгові жирні кислоти), що дають енергію і захищають, як броня, слизову від проникнення токсичних речовин у кров, печінку, мозок.

Трегалоза сприяє звільненню клітин печінки від жиру, відновлює її роботу і зменшує ризик запалення, фіброзу і цирозу.

Захищаючи мозок від токсичних речовин, водорості дають можливість бачити життя в натуральних кольорах, а не у всіх відтінках сірого (профілактика депресій, втрати пам’яті, нейродегенеративних хвороб, зокрема, Альцгеймера).

Любителі солодких напоїв/промислового квасу/”лимонаду”, кукурудзяних паличок, печива/сухих сніданків і тд., наповнюють себе фруктозою (глюкозо-фруктозним сиропом, який руйнує клітини і зменшує шанси прожити хоча б середньо статистичний вік (до 80-ти) через те, що солодощі, фруктоза є сильними ініціаторами запалень та в рази підвищують ризик отримати різні види раку.
Трегалоза зменшує наслідки цієї руйнації, тому замість чогось солоденького візьміть пачечку “рослин моря”.

Як часто і скільки вживати морської капусти?

2-3 рази на тиждень, лише стільки, скільки намотається на виделку, НЕ більше.

Щоб капуста смакувала.

Купуєте 200 г ламінарії, і додатково – пачечку чуки – яскраво-зеленої водорості (вибирайте з імбирем). Змішуєте і виходить дуже смачно.

Також можна суху морську капусту перемолоти і додавати замість солі в салати. Але дуже мало, пів чайної ложки.

Кому потрібно вживати водорості?
Всім, але, особливо:
1. Якщо є схильність до зайвої ваги.
2. При збільшеній печінці.
3. Запаленні кишечника (перед вживанням промити).
4. При цукровому діабеті.
5. При атеросклерозі.
6. Цитомегаловірусі.
7. Запаленнях судин (вен, артерій).
8. Проживанні у великому місті, часто у перебуванні в загазованих місцях.
9. Тим, хто хоче жити довго.

Прекрасно, якщо ви поєднаєте водорості з іншими цінними продуктами – зеленню, ягодами.

Все починається з деталей. Морська капуста в раціоні – це і дуже багато цінних речовин, і смачно, і дешево.

Джерело

Поділись


Новини партнерів