Сало містить в своєму складі селен, а також дуже корисні арахідонову і олеїнову жирні кислоти і за своїм впливом на організм можна порівняти з потужним антиоксидантом.
Але вчені рекомендують не вживати більше 70 грамів алкоголю. У поєднанні з такою кількістю спиртного рекомендована вище норма сала, за твердженням фахівців, засвоїться організмом з максимальною користю без перевантажень для печінки.
Що стосується поєднання сала з міцним алкоголем, то фахівці відзначили: сало при такій випивці корисне тим, що огортає шлунок і уповільнює всмоктування високоградусного напою в кров. Спиртне ж прискорює переварювання жиру.
При цьому вчені відзначають, що саме сало потрібно їсти невеликими порціями в поєднанні з продуктами, які допомагають його більш активному засвоєнню організмом. На їхню думку, в щоденний раціон можна без побоювань за здоров’я включити 20-30 грамів сала, що вживаються разом з житнім хлібом з борошна грубого помелу.
Хоча сало і є дуже жирним продуктом, вчені зовсім не заперечують проти його вживання. Співробітники Мюнхенського університету встановили, що вживання сала в поєднанні з алкоголем може принести певну користь організму.