Серцево-судинні захворювання є найбільш складними і життєво небезпечними в Україні. Тому, щоб уникнути інсульту та інфаркту, потрібно їсти певні продукти.
У свій раціон потрібно включити помідори. Вони збагачені антиоксидантом лікопеном, який вважається корисним для серця.
Ефективно побороти гіпертонію може петрушка, вона також перешкоджає тромбоутворенню.
У темному винограді багато активних речовин, які очищують організм від вільних радикалів. Знизити ризик запалення гіпертонії в півтори раза можуть нежирні молочні продукти.
Корисно їсти лосось та жирну рибу, адже такі продукти покращують кровообіг, зменшують запалення в артеріях і боряться з тромбами судин.
Вживання бананів допомагає уникнути інсульту, оскільки у них міститься велика кількість калію.