Дослідження малазійських вчених показало, що властивості цього продукту впливають на активацію зростання нейронів в сірій речовині, забезпечуючи тим самим захист від хвороб, які з’являються у людей похилого віку.
Наукові співробітники Університету Малайзії вивчили дані про здатність грибів впливати на функціонування мозку, оцінивши ряд видів цієї рослини в їх вплив на організм гризунів. З’ясувалося, що наявні в їстівних грибах елементи можуть забезпечувати захист від появи хвороби Альцгеймера.
Вживання грибів впливає на збільшення нервів: молекул, що мають зв’язок з регулюванням росту. Примноження та збереження нервових клітин мозку. До того ж, гриби, завдяки вмісту в них лецитину, не дають накопичуватися холестерину, що впливає на гальмування розвитку хвороб серця.