Названа спеція, яка допоможе прожити до 100

Прийом пробіотиків і одного з традиційних індійських рослинних препаратів може подарувати людині довголіття, як з’ясували канадські вчені. Коли цю комбінацію отримували мушки-дрозофіли, то тривалість їхнього життя збільшувалася на 60%, при цьому комахи отримали захист від вікових хвороб. У людини це складе еквівалент 128 років життя, якщо відштовхуватися від середньої тривалості життя в 80 років.

Хоча експерименти проводилися поки що з мухами, канадські вчені вважають, що їх результати повинні спостерігатися і у людей, хоча і не з такими приголомшливими і рекордами. Мушки-дрозофіли, часто використовуються в наукових експериментах, ділять майже на дві третини однакові біохімічні сигнальні шляхи з людьми. В ході експерименту мухи отримували комбінацію з пробіотиків з харчовою добавкою, багатою на поліфеноли, з трав’яним препаратом трифала. Комахи, які вживали цю комбінацію, жили до 66 днів, що на 26 днів більше, в порівнянні з мухами з контрольної групи.

Також дана комбінація дозволила знизити прояви старіння на кшталт зростаючої резистентності до інсуліну, запальних процесів і окисного стресу. Відзначимо, що це ще одне наукове дослідження, яке підкреслює важливість кишкових бактерій у формуванні міцного здоров’я людини.

Джерело

Поділись


Новини партнерів