Вживання перцю спонукає організм посилено засвоювати каротиноїди – рослинні пігменти, відповідальні за яскраво-червоні, жовті та оранжеві відтінки шкірки плодів і вміст у них вітаміну С. Ці речовини значно зміцнюють організм, підвищують його стійкість до захворювань і здатності до відновлення
Каротиноїди мають велике значення для здоров’я легенів: ці речовини здатні покращувати стан людини при респіраторних захворюваннях, таких як астма і хронічна обструктивна хвороба легень (ХОЗЛ), про що повідомили експерти – медичний консультант Сара Брюер і дієтолог Джульєтта Келлоу.
У своєму інтерв’ю вони порадили вживати від трьох до чотирьох перців в тиждень, сирих або приготованих без великої кількості жиру.
«Червоні перці містять високий рівень антиоксидантного бета-каротину і багаті фолієвою кислотою, вітамінами A і E. Зелений перець – найкраще джерело лютеїну і зеазантіну: це два каротиноїди, які важливі для гарного здоров’я очей. Жовтий перець багатий на вітаміни B1 і B3, які допомагають виділяти енергію з їжі», – відзначили при цьому фахівці.
Експерти порадили звертати увагу на якість плодів і вибирати перці з твердими стінками.