Хліб – один з найбільш «спірних» продуктів харчування і часто від нього радять відмовлятися, або зводити його споживання до жорсткого мінімуму. Але, на думку ряду експертів, здоровим людям хліб треба їсти щодня.
Нутриціологи одностайно радять не відмовлятися від хліба, оскільки цей продукт є здоровим джерелом вітамінів і мікроелементів – зокрема, вітамінів групи В, вітаміну Е, заліза, магнію.
Говорячи про те, який хліб краще, якщо виходити з його потенціалу користі для здоров’я, медики відзначили наступне: – Якщо в чорному трохи більше вітамінів і клітковини, то білий рідше викликає здуття живота і печію, також корисний для регулярного споживання цільнозерновий хліб.
Чи можна через хліб погладшати? На думку експертів, ні – за умови, що цим продуктом не зловживають. При відсутності протипоказань по здоров’ю, можна вживати до 300 грамів хліба в день, вважають вони.
«Щоб зрозуміти, наскільки якісний хліб, натисніть на нього пальцем. Якщо утворюється велика ямка і хліб відновлює свою форму повільно, значить в тісті занадто багато розпушувачів. До речі, дуже яскраво виражений хлібний запах у відділі говорить про те, що хліб зберігається в неправильних умовах», – поділилися фахівці.