Нові дослідження канадських учених з Університету Торонто показують, що щоденна жменя мигдаля, кешью і волоських горіхів стабілізує рівень цукру в крові у людей з діабетом 2 типу. Згідно з отриманими даними, вживання 75 г змішаних несолоних горіхів значно покращує рівень глюкози в крові. Крім того, такий корисний перекус також знижує рівень так званого «поганого» холестерину і рівень білка Apo-B, пов’язаного з серцевими захворюваннями.
Щоб прийти до таких висновків, фахівці вивчили 117 дорослих людей з діабетом 2 типу, які приймали ліки, щоб знизити рівень цукру в крові. Одна група учасників з’їдала по 75 г змішаних горіхів щодня протягом трьох місяців, в той час як інша група була контрольною. Раціон харчування всіх випробовуваних містив однакову кількість калорій, однак горіхи підвищували споживання ненасичених жирів і знижували споживання вуглеводів. Рівні глюкози в крові учасників оцінювалися кожні два тижні. Було встановлено, що включення в раціон суміші горіхів дозволяє стабілізувати рівень цукру в крові. Змішані горіхи в основному складалися з несолоним сирих горіхів, таких як мигдаль, волоські горіхи, фундук, арахіс, пекан, кешью, фісташки і макадамия.
За словами медиків, отримані результати підкреслюють важливість вживання ненасичених жирів і повільних вуглеводів для контролю діабету 2 типу.