Дослідження останніх років показали: відмова від м’яса може істотно знизити ризик розвитку діабету 2-го типу, ожиріння і навіть врятувати від деяких видів раку. Вчені з США виявили, що вегетаріанська дієта може запобігти розвитку серйозних серцево-судинних захворювань.
Фахівці проаналізували дані безлічі досліджень, присвячених вегетаріанському харчуванню. Виявилося, що люди, основу раціону яких становила рослинна їжа, на 34% рідше страждали від гіпертонії. Виразність симптомів атеросклерозу у вегетаріанців була нижче на 91%, а ризик смерті від серцево-судинних захворювань – на 40% нижче (у порівнянні з тими, хто вважав за краще вживати м’ясо).
Крім того, у вегетаріанців рівень ліпопротеїдів низької щільності – “поганого” холестерину – виявився дуже низьким. Вчені підкреслюють: для досягнення цих позитивних результатів зовсім не обов’язково повністю відмовлятися від м’яса, достатньо просто зменшити його кількість в раціоні.