Супрун назвала продукти, які провокують смертельно небезпечне захворювання

The botulism toxin comes from Clostridium botulinum bacteria, seen here in a colorized micrograph.

Йдеться про ботулізм – отруєння ботулінічним токсином, який накопичується в зіпсованих продуктах.

Про це в. о. міністра охорони здоров’я України повідомила на своїй сторінці у соцмережі.

“Причиною ботулізму найчастіше стають продукти домашнього консервування – м’яса, риби, грибів, рідше – овочів. Також заражаються люди, які вживають в’ялену або копчену рибу та будь-які вироби з м’яса (ковбасу, шинку тощо)”, – написала вона.

Вона зазначила, якщо консервовані продукти були погано вимиті, неправильно/недостатньо термічно оброблені, транспортувались або зберігались неналежним чином – вони можуть стати причиною інфікування.

“Навіть консерви, у яких все гаразд з терміном придатності, виглядом і смаком, можуть бути зараженими: ботулізм не можна визначити за кольором або смаком, мікроорганізм, який спричиняє хворобу, не псує продукти.

Щоби вберегтися від ботулізму уникайте споживання продуктів, в якості яких сумніваєтеся і якщо ви не впевнені, що ці продукти зберігалися та/або транспортувалися належним чином. Не купуйте продукти на стихійних ринках”, – додала міністерка.

Джерело

Поділись


Новини партнерів