
Експерти в області харчування не втомлюються нагадувати про те, що ослабленому після зими організму зелень як ніякий інший продукт допомагає відновитися. Фахівці з дієтології настійно рекомендують вживати травневу зелень. Зелені листові овочі – ідеальний варіант для насичення організму вітамінами, кажуть експерти. Складений дієтологами топ найкорисніших травневих продуктів очолили кульбаба і щавель.
Кульбаба. Квіти кульбаби, за словами фахівців, володіють багатьма корисними властивостями. Вживати їх у їжу можна протягом всього періоду цвітіння.
Щавель. Вживання щавлю йде на користь імунітету, покращує стан серця.
Редис. Покращує процес травлення, перистальтику кишечника, обмін речовин.
Кропива. У цій рослині, як і в моркві, міститься багато бета-каротину, який благотворно впливає на органи зору і захищає клітини від ушкодження вільними радикалами.
Капуста. Вживання молодої капусти активізує виведення з організму непотрібних і токсичних речовин, покращує метаболізм.