
Вчені розповіли про продукт, здатний замінити антибіотики. В рамках проведення досліджень експерти з США прийшли до висновку про відповідний вплив куркуми, у якій виявили близько 150 лікувальних властивостей.
За словами експертів, одними з найважливіших властивостей цієї приправи є антиканцерогенні і протизапальні.
Вчені звернули особливу увагу на відмінності між синтетичними медикаментами і природними засобами. Зокрема, куркума не чинить шкідливого впливу на кишечник, печінку і шлунок, а навпаки – зміцнює стан організму.
Вчені відзначили збільшення корисних властивостей продукту в 3 рази при поєднанні з медом. Ця суміш може поліпшити травлення, а також справити позитивний вплив на мікрофлору кишечника.
Дослідники пропонують змішувати столову ложку куркуми з 100 грамами меду.
Цілющі властивості спеції з’ясували в давнину жителі Індостану. Вважалося, що приправа допомагає в очищенні організму. Крім цього, з’ясувалося наявність у куркуми імуномодулюючих властивостей.