
Не даремно наші бабусі так часто готували цю страву! Її цілющі властивості вас здивують!
Кістковий бульйон має виняткову поживну цінність і є одним з кращих продуктів!
Як випливає з назви, кістковий бульйон готують з кісток разом з іншими інгредієнтами.
Кістковий бульйон є поживним, здоровим і надзвичайно корисним! Крім того, приготування кісткового бульйону в домашніх умовах дозволяє краще використовувати його цілющі властивості.
Кістковий бульйон підвищує імунітет, запобігає синдрому дірявого кишківника і цьому відмінному засобу проти алергії і харчової непереносимості. Більше того, він також забезпечує метаболічне паливо для клітин в тонкому кишківнику, зміцнює обмін речовин і захищає стінки кишківника.
Окрім допомоги в зціленні травної системи, кістковий бульйон – також дивовижний спосіб підвищити поглинання поживних речовин. Він містить мінерали, які легко вбираються, такі як кремній, фосфор, кальцій і магній.
Кістковий бульйон – дивовижне джерело колагену, білку, виявленого в тканинах кістки, хряща, зв’язок, кісткового мозку і сухожиль. Кип’ятіння кісток дозволяє витягнути цей колаген, який стає желатином.
Желатин корисний для запобігання харчової алергії і захисту стінок травного тракту, що, у свою чергу, запобігає появі захворювань серця і судин і зменшує появу целюліту і зморшок.
Домашній кістковий бульйон також відмінний засіб для зміцнення хрящів, зв’язок і суглобів. Він здатний зміцнювати і відновлювати кісткову тканину.
Ви можете знайти різні рецепти кісткового бульйону, але було науково доведено, що кістковий бульйон, який був об’єднаний зі свіжими овочами, є найбільш корисним.
Також варто згадати, що окрім додавання овочів у ваш бульйон, ви також можете використати кістки різних тварин, птаха і риб.
Приготування кісткового бульйону не займе у вас багато часу і зусиль.
Помістіть кістки у велику каструлю. Наповніть її водою і додайте дві столові ложки яблучного оцту, щоб легше витягнути поживні речовини.
Доведіть бульйон до кипіння.
Зменшіть вогонь і варіть на повільному вогні впродовж 4-5 годин.
Видаліть шар плівки, який з’являється згори кожні декілька годин. Потім додайте зелені овочі, моркву, цибулю, часник і спеції. І варіть на повільному вогні ще 2 години.
При охолодженні процідіть рідину і бережіть в скляній місткості в холодильнику.
Ви можете також підігрівати його перед вживанням і пити як напій.