Рослина від діабету і артриту

Цю дивовижну рослину багато хто недооцінює! Але вона має потужну цілющу силу!

Ми пропонуємо вам упізнати лише деякі переваги, які ви отримаєте, включивши у свій раціон харчування зелень і насіння цієї рослини.

1. Захищає від окислювального стресу

Окислювальний стрес викликає дегенеративні захворювання, включаючи деякі види раку, серцеві захворювання, артрит, хворобу Альцгеймера, дегенерацію жовтої плями і багато що інше.

Сильні антиоксидантні властивості коріандр (кінза) має завдяки флавоноідному кверцетину, вони допомагають захистити клітини організму від ушкоджень, викликаних вільними радикалами в організмі.

2. Позбавить від безсоння

Коріандр заспокоює нерви і покращує якість сну завдяки своїм природним седативним ефектам. Недавнє дослідження, опубліковане в індійському журналі з фармакології, показало, що вживання екстракту кінзи робить однакові рівні анти-тривожних ефектів в порівнянні з популярним лікарським засобом Valium (Діазепам).

3. Понизить рівень цукру в крові

Дослідження, опубліковане в журналі Food Sciences, показало, що коли діабет був діагностований, коріандр допомагає поліпшити роботу печінки і регулює рівень цукру в крові.

Свіжу зелень кінзи рекомендується додавати в салати, смузі і коктейлі, щоб понизити рівень цукру в крові і поліпшити загальний стан здоров’я.

4. Захищає від серцево-судинних захворювань

Згідно Американської асоціації серця, харчування, багате калієм, є важливим для контролю артеріального тиску, оскільки вона зменшує рівні натрію в організмі.

Високий кров’яний тиск збільшує ризик серцевої недостатності, ішемічної хвороби серця і потовщення серцевого м’яза. На додаток до зниження артеріального тиску, переваги кінзи дійсно допомагають розчинити холестерин в артеріях, захищаючи від атеросклерозу і серцевих захворювань.

5. Позбавить від інфекцій сечових шляхів

Інфекції сечових шляхів можуть бути викликані кишковою паличкою, бактеріями стафілокока, генетикою або діабетом. Антибактеріальні з’єднання коріандру допомагають зберегти здоров’я сечових шляхів і захистити від нездорових бактерій.

Просто випийте чай з 1 ½ чайних ложки сушеного насіння коріандру на 400 мл води, увечері. Це допоможе полегшити дискомфорт і біль, пов’язані з інфекціями сечових шляхів, і допоможе прискорити ваше зцілення.

6. Заспокоює розлад травлення

Коріандр використовується у всьому світі впродовж тисяч років, щоб улагодити нудоту, запобігти газоутворенню і здуттю живота, полегшити розлад і печію. Він допомагає поліпшити травлення, допомагаючи робити травні ферменти, які допомагають в розкладанні їжі.

7. Захищає від харчового отруєння

Коріандр захищає від інфекції і токсинів. Його природні антибактеріальні властивості допомагають захистити від харчових отруєнь, дизентерії, сальмонели, холери.

8. Запобігає неврологічним захворюванням

Нейродегенеративні захворювання, включаючи хвороби Альцгеймера, Паркінсона і деякі пухлини головного мозку, пов’язані з хронічним запаленням. У дослідженні, опублікованому в “Молекулярній нейробіології”, було виявлено, що харчування з високим вмістом куркуми, перцю, гвоздики, імбиру, часнику, кориці і коріандру допомогли запобігти запаленню, що викликає ці руйнівні захворювання.

9. Захищає від раку товстої кишки

Дослідження показали, що кінза значно знижує ризик розвитку раку товстої кишки за рахунок зниження рівня холестерину і збільшення виділення стеринових з’єднань і жовчі. Цей процес знижує токсичні рівні в товстій кишці, знижуючи ризик розвитку раку.

10. Позбавляє від алергії, опіків і роздратування шкіри

Природний антигістамін допомагає заспокоїти реакцію імунної системи проти алергенів. Свіжу кінзу, змішану з кокосовою олією, можна наносити на шкіру, щоб заспокоїти сонячні опіки і кропив’янку, викликану алергічною реакцією. Рекомендується пити чай з насіння і додавати зелень у страви, щоб усунути прояви алергії.

Джерело

Поділись


Новини партнерів