Визначено м’ясо, яке шкодить вашій печінці

Згідно з результатами дослідження вчених з університету Хайфи, ті, хто любить вживати червоне м’ясо, швидше за все, розвивають захворювання печінки.

Ізраїльські вчені відзначають, що вживання переробленого червоного м’яса, особливо при варінні або сильному смаженні протягом тривалого часу, пов’язане з хронічним захворюванням печінки, серцевими захворюваннями і діабетом.

Дослідження ізраїльських вчених показало, що люди, які споживали це м’ясо, на 47 відсотків частіше розвивали стан, відомий як неалкогольне жирове захворювання печінки (NAFLD), і на 55% частіше мали резистентність до інсуліну, незалежно від насичених жирів і холестерину та інших факторів ризику.

Фахівці підкреслюють, що ця хвороба печінки посилює так званий метаболічний синдром, який ще більше підвищує ризик серцевих захворювань і діабету.

За даними видання, група ізраїльських учених отримала дані 789 дорослих про їхні звички споживання м’яса і провела ультразвукове сканування їх печінки і тести на резистентність до інсуліну.

Уточнюється, що учасники в основному мали надлишкову вагу і в середньому їх вік становив 59 років (від 40 до 70 років в цілому).

Джерело

Поділись


Новини партнерів