Як давно ви робили аналіз крові? Багато людей страждають від анемії навіть не знаючи про це!
Це може здатися дивним, але анемія – це проблема, яка зустрічається навіть у тих людей, які думають, що харчуються правильно.
Крім того, рекомендується робити періодично аналізи на наявність паразитів, тому що, якщо у вас вони є, то залізо і інші вітаміни і мікроелементи, які ви отримуєте з їжею будуть “вкрадені” ними.
Анемія виникає, коли рівні гемоглобіну в крові нижчі нормальних значень.
Симптоми хвороби – фізичне виснаження, втома, недолік енергії, апатія, блідість, поганий настрій і, в деяких випадках, проблеми з диханням і тахікардія.
Ці поради допоможуть вам швидко позбавитися від анемії і запобігти розвитку серйозних захворювань:
Перший з них – їсти продукти, багаті залізом, щодня.
Продукти тваринного походження є важливими джерелами залоза, особливо яловича печінка; молюски і інші морепродукти, такі як креветки; і такі риби, як тунець, сардини і лосось, які також багаті Омега-3, що допомагає підтримувати ваше здоров’я.
Серед продуктів рослинного походження кращими джерелами заліза є квасоля, сочевиця, горох і нут.
Додайте до цього овочі, такі як капуста, шпинат, брокколі і мангольд, які, окрім того, що вони легкі і поживні, багаті залізом і таким чином допомагають запобігти і боротися з анемією.
Важливо збільшити вживання продуктів з вітаміном С або використовувати добавку з цим вітаміном, оскільки він сприяє поглинанню заліза організмом.
Просто наслідуйте ці рекомендації, щоб значно понизити вірогідність розвитку анемії.
Важливо відмітити, що надлишок заліза (особливо з тваринних джерел) токсичний і пов’язаний з раком і серцевими захворюваннями. Тому ще раз нагадуємо: все корисно в міру.
Залізо рослинного походження знижує ризик токсичності в організмі.
Але добре знати, що таніни, виявлені в каві, зеленому чаї і деяких трав’яних чаях, можуть перешкоджати поглинанню рослинного заліза, тоді як вітамін С сприяє його поглинанню.
Тому, якщо ви знаходитеся на лікуванні анемії, вам слід уникати продуктів, які перешкоджають всмоктуванню заліза (кави, какао, зеленого чаю і трав) і зосередитися на продуктах, які сприяють засвоєнню заліза, тобто багатих вітаміном С, таких як полуниця, смородина, солодкий перець, ківі, лимон і апельсин.
Якщо ви відчуваєте втому або хочете підвищити імунітет, то ми пропонуємо вам відмінний рецепт.
Цей сік дуже багатий залізом (тільки рослинного походження) і, отже, відмінним регенератором крові.
Це допоможе підняти тромбоцити, очистити печінку і нормалізувати ваші еритроцити.
Інгредієнти:
1 середня морква, розрізана на шматочки
6 листків рукколи або іншої зелені
3 гілочки коріандру або стебло селери
1 яблуко
1/4 середні буряки
2 гілочки петрушки
250 мл очищеної води
1 столова ложка подрібненого насіння кунжуту
Помістіть усі інгредієнти у блендер і подрібніть до однорідного стану.
В якості профілактики рекомендується вживати по одній склянці на голодний шлунок 2-3 рази в тиждень.
В якості лікування рекомендується вживати дві склянки: один вранці, натщесерце, а інший ввечері, за 20-30 хвилин до вечері.