Ви викидаєте шкірку апельсина? Більше не робіть цього!
Апельсинова кірка багата лікувальними властивостями. Ось чому рекомендується використати увесь її потенціал і цілющі властивості.
Ви можете зробити потужний ароматний чай на основі апельсинової цедри, особливо корисний для тих, хто страждає від нападів мігрені і / або мають високий рівень поганого холестерину.
І чай може бути збагачений гвоздикою, яка є протизапальною і антиоксидантною (запобігає старінню клітин).
Окрім лікування мігрені і зниження рівня холестерину, поєднання апельсинової кірки з гвоздикою має багато інших переваг.
Наприклад, вони допоможуть усунути: артрит, набряки, надлишок сечової кислоти, гіпертонію (високий кров’яний тиск), лихоманку, слабкість і втому, ниркові камені, виразки і ожиріння.
Окрім усього цього, вони є відмінним травним і протизапальним засобом.
Візьміть апельсин, ретельно вимийте і помістіть у воду з додаванням соди і яблучного оцту.
Потім очистіть його і помістіть шкірку в сухе середовище на 24-48 годин.
Коли шкірка висохне, помістіть її в 1-1,5 літра киплячої води з 10 гвоздиками і кип’ятіть впродовж п’яти хвилин і приймайте її впродовж дня.
З апельсиновою шкіркою ви також можете зробити неймовірний екологічний дезинфікуючий засіб.
На додаток до очищення і дезинфекції, вона наповнює будинок дуже солодким запахом! І тому її можна також використати в якості освіжувача повітря.
Апельсинова шкірка має сильну бактерицидну і фунгіцидну активність.
І як приготувати цей дезинфікуючий засіб? Це дуже легко!
Заповніть скляну банку сухою апельсиновою шкіркою. Додайте оцет, поки не буде покрита уся шкірка. Закрийте і залиште в темному місці впродовж трьох тижнів.
Після закінчення цього часу процідіть і перелийте в чисту пляшку і просто використайте дезинфікуючий засіб.
Апельсинова шкірка має багато інших застосувань.
1. Настоянка з апельсинової шкірки для поліпшення травлення
Вам знадобиться 50 грамів апельсинової цедри.
Помістіть цедру у банку, залийте 200 мл горілки і додайте 3 столові ложки кип’яченої води, залишіть настоюватися на 8-10 днів в скляній банці, щільно закритою кришкою.
Потім процідіть рідину і перелийте в скляну пляшку.
Споживайте 25 крапель три рази в день за 5-10 хвилин до їжі.
2. Позбавтеся від неприємного запаху взуття
Помістіть апельсинову шкірку всередину взуття. Шкірка повністю поглине неприємний запах.
Примітка: в усіх цих рецептах ви можете використати шкірку будь-якого виду апельсина, у тому числі і мандарина.