Скинути вагу: 10 хитрощів від професійних тренерів і дієтологів

А  таке з Вами траплялось? Літо уже на порозі, а ваш покритий жировими складками живіт наполегливо ігнорує усі спроби зробити його витонченим і тонким? Кожного разу, коли ви випробовуєте нову дієту або вирішуєте з понеділка обов’язково почати тренування, щось обов’язково руйнує Ваші плани.

Усе зрозуміло. У вас немає часу. Ви занадто втомились. Немає настрою. Це нудно. Ви б хотіли їсти все, що Ви любите, без обмежень.
На жаль, моделі в журналах і по ТБ щодня нагадують нам, яким прекрасним, сексуальним і вражаючим може бути людське тіло. Дивлячись на них, ви завжди думаєте, що хотіли б мати такий прес. Як часто Ви говорите собі: “О мій Боже, я б теж хотів (а) мати таку фігуру”!.

Сьогодні вам пощастило, ми знаємо, як допомогти впоратись з цією проблемою. Перед вами 10 порад щодо зниження ваги від професійних тренерів і дієтологів, які дійсно знають, про що говорять. Вони допоможуть покращити Ваше тіло, а також змінять Ваше життя у позитивну сторону.

10 порад зі зниження ваги

1. Пийте більше води тоді, коли це потрібно

Вода впливає на метаболізм, процес переварювання їжі в шлунку, а також на те, як їжа засвоюється вашим організмом. Насправді ми частіше переконуємо себе не пити багато води через збільшення ваги, але насправді не вживаємо її в достатній кількості.

В такому випадку ми подаємо сигнал для тіла утримувати воду. Оскільки організм відчуває спрагу, він починає накопичувати воду “про запас”.

Кожна людина потребує різну кількість води, але загальні рекомендації говорять про денну норму приблизно в 1800 мл. Вода також займає місце в шлунку і ви почуваєте себе більше ситими, споживаючи при цьому менше калорій.

Треба пам’ятати, якщо Ви звикли пити під час їжі, знайте, що це уповільнює процес травлення, а також гальмує метаболізм. А це те ж саме, що затримувати жир.

Найкраща порада – випийте склянку холодної води, тільки прокинувшись, а потім ще 7 упродовж дня.

2. Не купуйте відходів, які іноді називають їжею

Дон Джексон дає нам одну дуже корисну і прямолінійну пораду. Уникайте сміття в магазинах, коли купуєте їжу.

Читайте список інгредієнтів на упаковці і не купуйте продукт, якщо побачите наступні написи.

  • Хімікати, які Ви б ніколи не використали на своїй кухні. Це такі слова, як азодикарбонамід, каррагінан, бромат калію, соєвий білок, бромовані рослинні олії і частково гідрогенізована рослинна олія.
  • Рафінований цукор і борошно. Ховаються за наступними словами: очищене борошно, збагачене пшеничне, кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози, цукор та усе, що закінчується на -оза.
  • Штучні барвники, підсилювачі смаку і підсолоджувачі. Карамельний барвник, сахарин, аспартам, барвники, діацетил і просто “штучний ароматизатор”.
  • Консерванти. Це такі слова, як нітрат натрію / нітриту, ВНА, TBHQ, ВНТ, гептил парабен і пропіл галату.

3. Не голодуйте. Ніколи

Як правило, люди починають голодувати, коли хочуть виглядати краще. Дівчатка, звучить знайомо?

Це уже з самого початку неправильний підхід. Коли ви голодуєте, Ваш метаболізм знаходиться на критичному рівні й для організму стає важливою кожна калорія.

Наступний крок – обмін речовин починає сповільнюватись, щоб захистити Вас від голодування і сповільнюється катастрофічно. Це означає, що коли ви, нарешті, з’їсте щось, воно перетравлюватиметься набагато повільніше, тому що тіло вже приготувалось битись за свої запаси.

Їжа не буде перетворюватись в енергію, а відразу ж переходити в жир. Ось так відповідає ваш організм на голодування. Елізабет Вард озвучує цей принцип у своїй роботі, щоб попередити усіх молодих мам і жінок.

Що робить голодування з вашим тілом:

Енергії стає менше, жир залишається там де і був, а ваші м’язи з’їдаються організмом! Коли ви голодуєте і потребуєте енергію, людське тіло влаштоване таким чином, що починає підживлюватись спочатку вуглеводами, потім настає черга м’язів і лише потім справа доходить до упертого жиру. Залишаючись довгий час на дієті, Ви виглядатимете як скелет із звисаючими мішками жиру з боків. Вам це потрібно?

4. Будь-яке тренування краще, ніж його відсутність

Коли ви знаходитесь в процесі втрати ваги, Вам потрібні такі якості, як стійкість і цілеспрямованість. Ви повинні тренуватись, стежити за дієтою, піклуватися про своє тіло і працювати.

І ось через тиждень або два Ви раптом починаєте відчувати наступне.

Стає важко навіть встати з ліжка. Ви втомились, у вас немає настрою, кожна клітинка вашого тіла болить і Вам потрібно на тренування.

Саме у такі дні дуже важливо намагатись зробити що-небудь. Будь-яке тренування краще, ніж його відсутність. Якщо Ви запланували сьогодні побігати або виконати силове тренування, не відмовляйтесь від своїх планів, виконайте їх хоча б на половину.

Це дуже важливо: якщо Ви змусите себе виконати заплановане хоч би на третину, можливо, Ви зможете повністю закінчити тренування.

Якщо ж цього не станеться і Ви досі стомлені, йдіть додому і спробуйте розслабитись. Врешті-решт ви спробували і не порушили цикл. Кожен тренер проповідує цей принцип.

5. Сила перед витривалістю

Якщо Ви наважились скинути вагу і створити тіло своєї мрії, використовуйте різні методи.

У нас є приголомшливі новини для Вас.

М’язи – найефективніший спосіб позбавитись від жиру, чим у вас їх більше, тим більше жиру Ви витрачаєте щодня, у тому числі і на тренуваннях.

Багато людей звертаються до дієт і пробіжок, щоб скинути вагу. Це хороший вибір, але побудова м’язів набагато ефективніша.

Подумайте про це так: виконуючи силові тренування Ви їдете з пункту А в пункт Б на машині. А вибравши кардіо або аеробіку, Ви сіли на велосипед. Своєї мети ви досягнете набагато повільніше і з більшими труднощами. Серед тренерів і дієтологів за цей підхід виступає Джеймс Дюган.

6. Уникайте калорій, які знаходяться у рідинах

Дієта сучасної людини містить вживання майстерно підсолоджених напоїв, таких як фруктові соки або содова. Вони містять величезну кількість цукру, щоб здаватися людям смачними і зберігати свою якість.

Можливо, Ви думаєте, що ми маємо на увазі такі популярні напої, як Кока, Спрайт і подібні до них? Фруктові соки також підсолоджуються.

Якщо ви стежите за своєю вагою або намагаєтеся скинути кілограми, вам краще уникати таких речей. Беттані Френкель готує свої власні коктейлі, щоб прискорити втрату ваги.

7. Вживайте жири

Але будьте з ними обережні. Ви повинні стежити за своїм поганим холестерином і намагатись підвищувати хороший.

Здорові жирні кислоти дозволять вам скинути вагу і відчувати себе здоровішими. Мехмет Оз, відомий “лікар Америка”, рекомендує підвищувати їх кількість незалежно від вашого фізичного стану.

Ось приклади їжі, наповненої хорошим холестерином. Додайте їх у своє меню.

  • Боби
  • Лосось
  • Авокадо
  • Лісові горіхи і мигдаль

Вживайте їх і Ви будете на правильному шляху до Вашого ідеального тіла, також це позитивно позначиться на Вашому здоров’ї.

8. Спробуйте бенкет натщесерце

Сара Соломон пропонує цікавий, але радикальний підхід.

Бенкет натщесерце представлений двома варіантами. Ви їсте шість-сім разів впродовж дня або не вживаєте цілий день взагалі нічого, окрім води, чаю та вітамінів.

А потім, після важкого робочого дня, Сара їсть все, що їй було потрібно за день. Це звучить трохи страшно та неймовірно, але Сара Соломон готова поділитися величезною кількістю дивовижних історій. Можливо, Вам варто спробувати?

9. Не довіряйте цифрам на вагах

Коли люди намагаються втратити вагу, ваги стають їхнім суддею: ви скинули декілька кілограмів і щасливі. Проходить декілька тижнів і раптом з’ясовується, що Ви знову набрали вагу, хоч для цього не було абсолютно ніяких причин.

Не хвилюйтесь з цього приводу, адже вага м’язів в два рази перевищує жир. Сантиметр – ось ваш друг. Джилліан Майклс, найбільший знавець фітнесу, дотримується саме такої думки.

Коли ви набираєте мускулатуру, Ви можете почати важити навіть більше, ніж було до цього, не впадайте в паніку, подивіться краще на своє тіло і як багато жиру Ви втратили за цей час. Індекс маси тіла допоможе вам в цьому. Чим більше у вас м’язів, тим кращим є Ваш зовнішній вигляд.

10. Будьте наполегливими

Це універсальна порада. Кожен знає, що великі результати не приходять за одну ніч, люди починають уникати своїх цілей та будувати нові, коли штани стають занадто вузькими або живіт починає звисати з-під футболки. Вам доведеться бути наполегливими.

Але в цьому випадку ваші результати говоритимуть самі за себе.

Джерело

Поділись


Новини партнерів