Як за один день очистити організм після свят: поради дієтолога Джесіки Альби

Часто дозволяєте собі з’їсти зайвого за святковим столом? Це може проявити себе через появу зайвої ваги, а також серйозними проблемами зі здоров’ям. Справа в тому, що якщо ви переборщили з солодощами та продуктами, багатими крохмалем, то це може привести до підвищення рівня цукру в крові. А підвищений рівень глюкози підвищує ризик хвороби Альцгеймера, метаболічного синдрому і діабету.

Однак основна проблема в тому, що навіть якщо у вас немає діабету, підвищений рівень цукру завдає непоправної шкоди серцю, ниркам і нервовій системі, а також може спровокувати серцевий напад і навіть підвищити ризик утворення раку. Нормальним рівнем вважається концентрація глюкози від 80 до 100 мг/дл, проте вже при показнику 90 ви опиняєтеся в зоні ризику. Але декілька простих порад від дієтолога Джесіки Альби Келлі Левек (Kelly LeVeque) допоможе вам буквально за один день позбутися від неприємних наслідків свят.

Пийте воду вранці

Дві великих склянки води відразу після пробудження допоможуть очистити організм і знизити рівень глюкози в крові. Це особливо важливо, якщо на святах ви не відмовляли собі в алкоголі, адже він призводить до зневоднення організму. Коли рідини не вистачає, обсяг крові зменшується, а кількість глюкози залишається такою ж, як і була. Відповідно, концентрація цукру в крові збільшується. Після свят краще пити хоча б 10 склянок води в день. Це нормалізує рівень глюкози.

Більше рухайтеся

Щоб знизити рівень глюкози, почніть свій ранок з швидкої зарядки. Головне – виберіть той тип фізичної активності, який вам подобається. Під час вправ спалюється глікоген, який накопичився в організмі. Однак не варто змушувати організм думати, що ви готуєтеся до марафону. Декількох вправ з йоги або розтяжки буде цілком достатньо.

Пийте корисні смузі

Замініть свій традиційний перекус корисним смузі, багатим протеїном і клітковиною. По-перше, ці інгредієнти знизять швидкість всмоктування глюкози. А по-друге, допоможуть утамувати голод – прямий наслідок стрибків рівня цукру в крові. Однак не варто додавати в напій фрукти, адже головна мета такого смузі – знизити рівень глюкози. Можете спробувати один з цих рецептів.

Смузі Спа

Вам знадобляться: ¼ авокадо, 2 ч. л. насіння чіа або лляного насіння, 1 маленький огірок, ¼ чашки свіжого листя м’яти, 1 ст. л. шпинату, свіжовичавлений сік одного лимона, 1 порція ванільного протеїну, 2 чашки горіхового молока.

Змішайте всі інгредієнти в блендері. Готово!

Смузі «Морквяний пиріг»

1 порція ванільного протеїну, 1 ч. л. кориці, ½ ч. л. мускатного горіха, 2 ст. л. мигдалевого масла, 1 чашка нарізаної моркви, 2 чашки мигдалевого молока.

Можна також додати шпинат за смаком. Всі інгредієнти ретельно перемішати в блендері.

Уникайте продуктів, що містять крохмаль

Є безліч овочів, багатих вітамінами і мінералами, які можуть стати смачною альтернативою! Забудьте на час про картоплю і зробіть, наприклад, італійський салат з індичкою.

Інгредієнти:

4 головки салату айсберг, 4 головки салату ромен, 4 чашки шпинату, 2 чашки нарізаного радіккіо, 3 чашки нарізаної індички, 1 стебло селери, ½ маленької червоної цибулини, 1 чашка нарізаних томатів, 2 чашки запечених овочів (наприклад, моркви або брюссельської капусти), ½ чашки оливок, 8 перців чилі, 1 чашка натертого сиру пармезан.

Для соусу:

¼ чашки оливкової олії, 2 ч. л. майонезу (домашнього приготування), 2 ч. л. оцту, 1 ч. л. соку часнику, ½ ч. л. сухого орегано, сіль і перець за смаком.

Всі інгредієнти дрібно нарізати і змішати. А потім заправити соусом.

Влаштуйте здорові вихідні разом з друзями

Перейти до здорової їжі після свят може бути досить складно. Запропонуйте друзям разом приготувати салат або сходити в спортзал. Найголовніше – не забувати їсти маленькими порціями регулярно протягом дня. Інакше в результаті ви просто зірветеся і замовите лазанью з найближчого ресторану. Віддавайте перевагу стравам, багатим білком, – вони вгамують почуття голоду і не піднімуть рівень цукру.

Поділись


Новини партнерів