
Ці звичні для нас продукти здатні розріджувати кров. Пацієнтам з високим ризиком появи тромбів призначаються спеціальні медпрепарати, в той час як запобігти розвитку тромбозу можна, відкоригувавши своє щоденне меню.
Першим продуктом, який важливо включити в раціон харчування для попередження тромбозу, фахівці назвали часник. Його споживання в сирому вигляді запобігає атеросклерозу, коли внутрішні стінки судин покриваються новоутвореннями, що заважають циркуляції крові. Ця овочева рослина приводить в норму кров’яний тиск, його можна використовувати замість солі, додаючи в різні страви.
Перець каєнський – другий продукт, рекомендований для профілактики закупорки судин. Завдяки своїм гострим властивостями він розріджує кров не гірше аспірину.
Куркумін, що міститься в куркумі і кориці, ефективно бореться зі шкідливим холестерином, знижуючи його рівень в крові.
Подібною дією володіє і корінь імбиру, являючи собою потужний протизапальний продукт, оздоровлюючий весь організм. Вживати його краще свіжим – наприклад, додаючи потроху в чай.
Ананас як антикоагулянт вивчений ще недостатньо, але доведено, що в складі фрукта є бромелайн, а ця речовина розріджує кров.
Багата на антиоксиданти журавлина очищає організм від токсинів, винуватців багатьох недуг.
Останнім продуктом для профілактики тромбозу експерти назвали томати. Завдяки вмісту великої кількості вітаміну С і лікопіну овоч здатний зміцнювати кровоносну систему, знижуючи ризик розривів судин і серця в кілька разів.