Ці популярні напої повільно знищують організм

Прийнято вважати, що найбільш шкідливими напоями завжди були газовані води. Але насправді смертельна загроза може критися і звичайних, на вигляд нешкідливих соках.

Американські вчені недавно досліджували, які речовини з додаванням цукру негативно відбиваються на організмі, зокрема – можуть спровокувати серцево-судинні захворювання і навіть спровокувати невиліковні хвороби.

Йдеться в першу чергу про пакетовані соки, фруктові напої і холодні чаї. Шість років поспіль фахівці спостерігали за різноманітними дієтами і станом здоров’я 17930 осіб у віці старше 45 років. Ті, хто споживав близько 700 мілілітрів щодня, ризикував отримати ішемічну хворобу серця удвічі швидше, ніж ті, хто випивав всього 30 мілілітрів соків щодня.

Зв’язку з іншими солодкими продуктами (цукерками або десертами) вчені не знайшли.

Справа в тому, що їжу з додаванням цукру організм перетравлює легше і швидше, ніж рідину. Напої провокують викид інсуліну в крові і призводять до збоїв в організмі. Але це не стосується натуральних напоїв, зроблених винятково на основі фруктів – наприклад, фреш, смузі, морс.

Крім того, раціон з соків часто рекомендується людям, які страждають від безсоння, проблемної шкіри. “Сокова дієта” триває 7 днів, потім вживання слід поступово припинити.

Чимало і протипоказань, не можна застосовувати вагітним жінкам і годуючим матусям. Крім того, соки не забезпечать вам всіх необхідних вітамінів, але через це часто погіршується пам’ять.

Цукор (глюкоза, фруктоза) небезпечний не тільки для нашої фігури, але і для здоров’я в цілому – його вживання може призвести до діабету. Ситуація з пакетованииі соками ще сумніша – маленька упаковка 0,33 л може містити до шести ложок цукру.

Навіть якщо на упаковці соку написано, що він зроблений «без додавання цукру», перевірте етикетку на наявність його замінників – сахарози, аспартама, сахарину, фруктози і так далі, а також різних Е-добавок.

Шкідливі соки також через вміст великої кількості кислоти: вона провокує захворювання шлунково-кишкового тракту (виразковий коліт, панкреатит, гастрит). Соками ніколи не можна запивати ліки, адже ви не знаєте, як відреагує на поєднання медичного препарату і іншої речовини, тому ризикуєте навіть отруїтися.

Не слід пити соки в необмежених кількостях – це може викликати як алергічну реакцію, так і розлад шлунку через велику кількість біологічно активних речовин, які в них містяться. Добова норма для дорослого: 200 мілілітрів в день, все, що більше – зайве.

Джерело

Поділись


Новини партнерів