
Дослідники констатували той факт, що червона квасоля заслуговує на окрему увагу як доступний продукт, що містить в собі високі рівні амінокислот, магнію, калію, кальцію, клітковини, білка і омега-3 кислот. «Страви з квасолі допомагають людям в схудненні і служать відмінною профілактикою захворювань серця і судин», – відзначили фахівці.
З точки зору дієтологів квасоля – це продукт, з яким мало що може зрівнятися. За харчовою цінністю і здатністю насичувати червону квасолю можна прирівняти до м’ясних виробів. Регулярне вживання квасолі нормалізує метаболізм у всіх системах організму людини.
Квасоля є чудовим «антивіковим» продуктом, який сприяє виробленню важливого для гладкої шкіри білка колагену. Крім того, в плодах цієї бобової рослини міститься велика кількість вітамінів, які допомагають підтримувати здоровий вигляд волосся і нігтів.
Також до складу квасолі входить фолієва кислота, нестача якої пов’язана з ушкодженнями стінок судин, розвитком атеросклерозу, гіпертонії. Вміщені в бобових розчинні волокна знижують вміст поганого холестерину, що необхідно для нормальної роботи серця.