Кому не можна їсти абрикоси

Важко уявити, що ці ніжні жовтогарячі плоди можуть не тільки радувати своїм солодким смаком. Дієтологи стверджують, що абрикоси шкідливі при деяких захворюваннях. Так що вживати їх в їжу потрібно дуже обережно.

Шкода абрикосових кісточок

Головне джерело небезпеки знаходиться в серцевині фрукта. Абрикосові кісточки містять амигдалин, який в травному тракті утворює синильну кислоту – дуже сильна отрута. Звичайно, від пари кісточок нічого не трапиться, але велика доза гарантує отруєння, що супроводжується першінням в горлі, нудотою, слабкістю, головним болем, блювотою, а у важких випадках – судомами і втратою свідомості.

Шкода абрикосів для діабетиків

У деяких сортах міститься до 80% цукру, що небезпечно для людей, які страждають на діабет. З цієї ж причини абрикоси протипоказані при порушеннях обміну речовин.

Шкода абрикосів для людей із захворюваннями щитовидної залози

Абрикоси не рекомендується вживати при зниженій функції щитовидної залози і при захворюванні гепатитом. Каротин, що міститься в плодах, у таких хворих не засвоюється і тому приймати чистий вітамін А доцільніше.

Шкода абрикосів для людей із захворюваннями шлунково-кишкового тракту

Свіжі плоди можуть нашкодити при гострому гастриті з підвищеною кислотністю шлункового соку, виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки. Не варто зловживати абрикосами при захворюваннях печінки і панкреатиті.

Джерело

Поділись


Новини партнерів