Просто вживаючи ці продукти я нормалізувала роботу ШКТ. Вони містять натуральні пребіотики і пробіотики!
Коли ми нехтуємо нашою дієтою і їмо їжу, шкідливу для нашого травного здоров’я, ми можемо страждати від проблем, безпосередньо пов’язаних з травленням, таких як метеоризм, печія, діарея і інші.
На щастя, пробіотичні і пребіотичні продукти дають нам бактерії, які сприяють виробництву шлункового соку, щоб краще переварювати їжу.
Крім того, багато хто з них містить природні ферменти, які дуже корисні для травного тракту.
Ви страждаєте від проблем з травленням, то не соромтеся додавати ці пробіотичні і пребіотичні продукти у свій раціон:
1. Слива
Багато експертів з харчування відмічають, що слива є королевою лужних продуктів, і правда в тому, що вони праві. Завдяки своїм лужним властивостям сливі вдається протидіяти підвищеній кислотності організму.
Таким чином, завдяки високому вмісту лужних мінералів, таких як кальцій або калій, вона нейтралізує надлишок жирів і цукрів в нашому організмі.
Сливи мають відмінні переваги для нашого травного здоров’я, оскільки вони допомагають нам стимулювати травну систему і покращають захист організму, а також допомагають правильно функціонувати нашій печінці.
Крім того, завдяки високому вмісту клітковини, слива – ідеальна їжа для людей, котрі страждають від закрепів, тому що вона має послаблюючий ефект. Крім того, цей плід руйнує надлишок кислот в організмі, тому він допомагає нам краще переварювати, уникаючи кислотності, печії, нудоти і навіть блювоти.
2. Кефір
Кефір – це продукт, отриманий в результаті ферментації молока. На додаток до наявності великої кількості вітамінів, мінералів і інших незамінних амінокислот кефір також багатий бактеріями лактобактерії і біфідуса, які відповідають за захист і регулювання травної системи.
У кефірі містяться заквашені ферменти і лактоза, що не ферментує, які є бактеріями корисними для роботи нашого кишківника і шлунку.
Також кефір містить живі мікроорганізми, які містяться в кишківнику і допомагають підтримувати баланс кишкових бактерій. Тому дуже корисно пити кефір, коли ми страждаємо проблемами з кишківником, що супроводжується діареєю.
3. Квашена капуста
Квашена капуста – один з найздоровіших пробіотичних продуктів, яку ми можемо приймати, щоб сприяти нашому травленню.
Ця їжа, отримана в результаті ферментації капусти, містить молочнокислі бактерії, зокрема лактобактерії і біфідобактерії, які дуже корисні для нашої кишкової флори. Крім того, було доведено, що квашена капуста також може регулювати рН кишківника.
4. Соєвий соус
Соєвий соус – це продукт ферментації (бродіння) соєвих бобів. Натуральний соєвий соус містить дуже корисні ферменти для нашого травлення, а також значно покращує обмін речовин.
Додайте ці продукти у ваш щоденний раціон харчування і насолоджуйтеся перевагами цих продуктів для вашого травлення.