Лікарі розповіли, коли хліб стає небезпечним для здоров’я

Вчені пояснили, коли хліб стає небезпечним для здоров’я людини. Виявляється, цей здобний продукт має властивість «хворіти», тому, купуючи його, люди не можуть бути впевнені в належній якості.

М’якуш хліба може страждати на картопляну хворобу. Вона характеризується специфічним запахом, схожим з перестиглою динею або ж валеріаною. Згодом на хлібі проявляється відтінок, яким володіють гнилі фрукти.

Це захворювання може викликати бактерія Bacillus subtilis. Спори картопляної палички є нешкідливими. Якщо існує температура 40 градусів, яка поєднується зі зниженою кислотністю і вологістю, все це переростає в мікроби.

Термін реалізації білого хліба повинен становити не більше 24 годин після приготування. У житній здобі небезпечні бактерії не поширюються.

За якістю зіпсованого хліба повинні стежити безпосередньо виробники. Випічка перевіряється і в спеціальних лабораторіях. Чим довше продукт витримує тиск, тим він безпечніший.

Джерело

Поділись


Новини партнерів