
Виявляється, чорний чай не такий безпечний, як всі ми звикли вважати.
Чорний чай – один з найбільш популярних напоїв, який є практично в кожному будинку і навіть там, де більше люблять каву.
У чорного чаю є маса корисних властивостей, які здатні поліпшити самопочуття і здоров’я людини в цілому. До найбільш корисних властивостей чаю відносять:
- зниження рівня холестерину;
- втамування спраги;
- очищення судин;
- підтримка серцевого м’яза;
- поліпшення роботи мозку;
- омолодження.
Чорний чай є природним антиоксидантом, що захищає клітини і тканини організму від передчасного старіння, а також сприяє виведенню вільних радикалів і токсичних речовин.
Коли чай завдає шкоди здоров’ю?
Нещодавно стало відомо, що люди самі роблять чорний чай шкідливим для здоров’я.
Вчені провели ряд досліджень, в ході яких з’ясували, що пити занадто гарячий чай, дуже шкідливо для носоглотки, так як її стінки пошкоджуються, отримуючи опік, що може спровокувати навіть носові кровотечі.
Найкраще заварити чай і дати йому настоятися протягом 5-10 хвилин, тоді його температура буде оптимальною і абсолютно нешкідливою для здоров’я.
До того ж, найчастіше люди п’ють чай з цукром, додаючи відразу кілька ложок в невелику чашку. Таким чином, вони споживають цукру більше норми в п’ять разів, особливо, якщо люблять пити чай і роблять це, мінімум, 3-5 разів за день.
Міцний чай руйнує кістки, в тому числі і зуби. Для багатьох буде відкриттям той факт, що вживання міцного чорного чаю веде до накопичення фтору в кістках, а це само собою призводить до їх руйнування.
Пакетований чай вчені не радять заварювати більше 2-3 хвилин, тому що найчастіше в пакетиках міститься, крім чайного листя, свинець, алюміній і інші важкі метали, які осідають на листках ще під час збору з “забрудненої” місцевості.