Шоколад, який так люблять мільйони людей, все частіше стає об’єктом наукових досліджень: зовсім недавно вчені виявили, що у тих, хто регулярно їсть шоколад, менше жирових відкладень.
І ось нові дані про шоколад: дослідники відкрили нові корисні властивості флаванолів – антиоксидантів в какао-бобах.
Виявилося, що ці речовини чудово позначаються на кров’яному тиску, зміцнюють серце, лікують розлади нервів і знижують ризик захворювання на рак.
А вчені з Гарвардської медичної школи провели аналіз, який об’єднав дані 24 досліджень, що охопили 1106 чоловік.
Аналіз всіх досліджень показав, що какао знижує кров’яний тиск, рівень ЛПНЩ («поганого») холестерину, і підвищує вміст «хорошого» холестерину (ЛПВЩ).
Однак ці висновки все-таки не є науково доведеним фактом, попереджають вчені, так що міняти таблетки на шоколад поки не варто!
Як пояснили вчені з Університету Каліфорнії в Лос-Анджелесі, какао захищає від запалень, саме тому його вживання може бути корисно при перерахованих вище проблемах.