Найважливішою стравою дня, безсумнівно, є сніданок. Тому ви завжди повинні бути впевнені, що він здоровий і поживний. Цей прийом їжі забезпечує необхідну енергію протягом дня і прискорює обмін речовин.
Якщо ви намагаєтеся втратити зайву вагу, ви ніколи не повинні пропускати сніданок, так як це просто збільшить нездоровий потяг до переїдання протягом решти дня.
Недавнє дослідження, опубліковане в Annals of Nutrition & Metabolism, показало, що найкращим варіантом для сніданку є вівсянка.
Вівсянка залишається довше в шлунку, в той час як, наприклад, кукурудзяні пластівці підвищують рівень глюкози в крові, а потім у людини відбувається раптове падіння цукру.
Овес смачний і здоровий і може бути доданий до всіх видів страв, гарнірів, тушкованого м’яса або салатів, а також багатьох десертів.
Овес містить численні поживні речовини і пропонує безліч переваг для здоров’я, в тому числі:
Дає відчуття ситості
Овес багатий клітковиною, а це надає відчуття ситості. Волокна клітковини допомагають травленню і, таким чином, сприяють зниженню ваги.
Знижує кров’яний тиск
Оскільки містить лігнін, рослинне волокно, яке, як доказано наукою, знижує артеріальний тиск на 30% при регулярному вживанні.
Знижує рівень холестерину
Волокна у вівсі зв’язується з жиром в організмі і, таким чином, знижується рівень поганого холестерину в крові. Вівсянка також знижує ризик серцевих захворювань, серцевої недостатності та інсультів, а також надовго зберігає здоров’я серця і кровоносних судин.
Знижує ризик розвитку раку
Британський медичний журнал опублікував дослідження, в якому показано, що овес знижує ризик розвитку раку товстої кишки, молочної залози, передміхурової залози і яєчників.