Який чай найкорисніший: чорний або зелений

Чай  –  напій, який потрібно обов’язково вживати в холодну пору року. Крім того, що чай допомагає швидко зігрітися, він ще і дуже корисний для організму. Але який же чай краще і корисніше  – чорний або зелений?

Користь зеленого чаю

Ставлячи питання: який чай кращий, більшість зробить вибір саме на користь зеленого чаю. Дійсно, зелений чай незамінний для організму, особливо  – жіночого.

Користь зеленого чаю в тому, що він виводить з організму шлаки і токсини, прискорює обмін речовин і сприяє схудненню. Користь зеленого чаю в тому, що він надає тонізуючу дію на організм, покращує настрій, активізує роботу головного мозку. Також користь зеленого чаю в тому, що він позитивно впливає на роботу серця і серцево-судинної системи. Корисний зелений чай і для нирок.

Чим корисний чорний чай

Чорний чай надає на організм вплив який бадьорить. Його рекомендують вживати замість кави вранці, для енергії і бадьорості. Чорний чай п’ють перед заняттями спортом. Користь чорного чаю в тому, що він підтримує тонус судин.

Також чорний чай дуже корисний гіпертонікам, –  він знижує артеріальний тиск. Він корисний і тим, що підвищує імунітет і допомагає вберегти себе від хвороб. Чорний чай дуже корисний для нервової системи, його вживання допомагає вберегти себе від стресів.

Як бачиш, однозначної відповіді на питання: який чай корисніший  – немає. Вибирай особисто для себе, і будь здорова!

Джерело

Поділись


Новини партнерів