4 ранні ознаки раку кишківника

Ці симптоми варто знати усім! Не пропустіть!

Рак товстої кишки є третьою найбільш поширеною формою раку. Багато людей довго не звертають увагу на симптоми, поки не стає надто пізно.

Це зазвичай відбувається тому, що симптоми раку товстої кишки дуже буденні і їх легко випускають з уваги, приймаючи за прості проблеми з травленням.

Ми пропонуємо вам дізнатися про ці симптоми і ні в якому разі не ігнорувати їх. Радимо відразу звернутися за консультацією до лікаря.

1. Кольки
Оскільки вони є симптомом при декількох інших захворюваннях, абдомінальні судоми є одним з самих забутих симптомів раку товстої кишки.

Це не означає, що якщо ви відчуєте біль в шлунку, ви повинні хвилюватися. Але якщо вони повторюються, ви повинні пам’ятати, що вони є важливим індикатором. І якщо ви відчуваєте інтенсивний, довготривалий біль, який, повторюється протягом тижня і більше, то варто негайно звернутися до лікаря.

2. Втома
Це ще один симптом, який зазвичай ніхто не сприймає серйозно. Вона дуже поширена в сучасному житті. Але якщо ви правильно харчуєтеся і добре спите, і ви страждаєте від постійної втоми, вам варто пройти обстеження, щоб якнайшвидше з’ясувати причини постійної втоми.

Ракові клітини потребують набагато більшої кількості енергії, ніж звичайні клітини, і це може привести до постійного почуття втоми.

3. Раптова втрата ваги
Подібно до різних типів раку, рак товстої кишки викликає різку втрату ваги. Це пов’язано з тим, що ракові клітини використовують багато енергії організму і перевантажують імунну систему.

Втрата ваги викликана усіма цими витратами енергії. Крім того, при раку товстої кишки також можливо, що пухлина блокує товсту кишку і порушує поглинання поживних речовин.

4. Зміни стільця
Коли поліпи утворилися в товстій кишці, це невеликі кластери клітин, які можуть стати раковими з часом. Коли вони перетворюються на пухлини, то починають впливати на рухи кишківника. Ці пухлини можуть значно впливати на функції товстої кишки, і це буде причиною зміною в стільці.

Джерело

Поділись


Новини партнерів