Регулярне вживання цього продукту в рази зменшує ризики інфаркту та інсульту – вчені

Результати дослідження медиків, опубліковані в науковому журналі American Journal of Hypertension, показали, що підвищена кількість йогурту в раціоні здатна знизити ризик розвитку гіпертонії. Зокрема, групі медиків вдалося підтвердити, що регулярне вживання йогурту дозволяє знизити ризик підвищеного артеріального тиску і позитивним чином вплинути на здоров’я серця.

У дослідженні взяли участь 55 898 жінок у віці від 30 до 55 років, а також 18232 чоловіків у віці від 40 до 75 років. Всі учасники експерименту, який розпочався в 1980 році, страждали від гіпертонії. В ході дослідження його автори аналізували інформацію про режим харчування учасників експерименту, які відповідали на питання медиків кожні чотири роки по 60 пунктам.

В результаті несподівано з’ясувалося, що чим більше йогурту споживали учасники експерименту, тим менше страждали серцевими захворюваннями через кілька років. Так, було відзначено, що ті респонденти, які вживали від двох порцій йогурту нв тиждень, в майбутньому мали на 20 відсотків меншу вірогідність розвитку серцево-судинних захворювань, в тому числі інсультів.

Жінки, які вживали йогурт як мінімум два рази на тиждень, були в 30 разів менше схильні до ризику інфаркту міокарда. У чоловіків цей показник був трохи нижчим – шанувальники йогурту мали на 19 відсотків меншу вірогідність розвитку інфаркту міокарда.

«Наші результати показують, що більш високе довгострокове споживання йогурту пов’язано з більш низьким ризиком серцево-судинних захворювань серед гіпертензивних чоловіків і жінок. Ці дані підтверджують, що включення йогурту в схему здорового харчування для людей з гіпертонією здатне у багато разів знизити у них ризик розвитку серцевих захворювань », – пишуть автори дослідження.
Джерело

Поділись


Новини партнерів