
У ківі є вітаміни А, групи В, С, РР, D, Е, Н, К та інші. Білки, жири, вуглеводи, вода, а також мікроелементи: кальцій, магній, натрій, калій, залізо, органічні кислоти, харчові волокна. Власне, тому дієтологи і рекомендують вживати його якомога частіше і дорослим і дітям.
Завдяки тому, що ківі є потужним джерелом вітаміну С, уявити зимовий раціон харчування без нього практично неможливо.
У ківі є магній і вітаміни В, які чудово впливають на нервову систему і надають заспокійливий ефект.
Гіпертонікам і гіпотонікам лікарі рекомендують щодня їсти ківі, тому що в ньому є калій, який регулює артеріальний тиск. Плюс до всього, в цьому фрукті достатньо волокон для того, щоб очищалися судини і органи травлення, що само собою сприятиме стабілізації тиску.
Корисний ківі і тим, хто страждає від ожиріння або просто хоче схуднути. По-перше, ківі – низькокалорійний плід, в якому до всього іншого міститься вода. По-друге, ківі сприяє зниженню апетиту і чудово впливає на психіку, тому ризик зірватися з дієти при його регулярному вживанні буде вкрай низьким.
Для поповнення запасів корисних речовин досить з’їдати в день 1-2 ківі.