8 симптомів які свідчать про те що ваші нирки в небезпеці

Нирки життєво важливі для нашого організму. Вони розташовані в задній частині спини і відповідають за багато процесів. Їх основні функції включають детоксикацію і очищення системи, тому що вони фільтрують нашу кров.

Вони також грають роль у видаленні надлишку відходів і рідин з організму, регулюють кров’яний тиск, збільшують кількість еритроцитів, балансують електроліти, а також підтримують здоров’я кісток.

Все наше тіло піддається великому ризику, якщо будь-яка їхня функція порушена, тому дуже важливо знати, як розпізнати симптоми захворювання нирок. Тут ми покажемо вам список з 8 ознак, які розкажуть нам, чи знаходиться наша функція нирок під загрозою:

1. Втома
Здорові нирки виробляють еритропоетин. Це гормон, який збільшує кількість еритроцитів. Втома, а також проблеми з м’язами і мозком – лише деякі з проблем, з якими стикаються люди з низьким вмістом еритроцитів. Ті ж симптоми можуть бути пов’язані з анемією.

2. Біль
Біль в області нирок є типовою ознакою каменів в нирках або інфекції сечовивідних шляхів.

3. Погана концентрація
Недостатній потік кисню в мозок призводить до поганої концентрації, проблем з пам’яттю і запаморочення, які виникають через ниркову недостатність.

4. Металевий присмак у роті
Коли у вас накопичені відходи в крові, це змінює смак вашої їжі і викликає неприємний запах з рота. Деякі з основних ознак пошкодження нирок – металевий присмак у роті і поганий апетит.

5. Шкірні висипання
Шкірні висипання і свербіж можуть виникати через накопичення відходів. Оскільки відходи накопичуються в крові, шкіра висихає і має пошкодження. Ця проблема не може бути вирішена за допомогою кремів і лосьйонів, тому що основна причина є внутрішньою і вимагає іншого підходу.

6. Проблеми з диханням
Цей симптом може з’явитися через низьку кількість червоних клітин, викликаного токсичним наростанням в легенях, оскільки він зменшує кількість кисню в організмі.

7. Набряк
Надлишок рідини залишається в пастці і призводить до набряку, якщо функція нирок порушена. Набряки з’являються на обличчі, кінцівках і особливо суглобах.

8. Зміни сечі

Деякі з найбільш поширених ознак включають:
піниста сеча
проблеми з сечовипусканням
заклик до сечовипускання в нічний час
тиск під час сечовипускання
темна сеча, менш часте сечовипускання і сечовипускання в невеликих кількостях
блідий колір, часте сечовипускання і в великих кількостях

Поділись


Новини партнерів