
Навіть додавши у своє харчування 3-4 продукти з цього списку ви значно зменшите ризик розвитку ракових клітин!
Було науково доведено, що раку набагато легше запобігти, ніж лікувати. Проте чи, у вас ризик розвитку раку в сім’ї або ви боретеся з хворобою, дієта може мати величезне значення, допомагаючи вам боротися з ним.
Як і деякі харчові продукти, які підвищують ризик розвитку раку, є і інші, які підвищують імунітет і запобігають раку. Це означає, що правильний вибір харчування може значно допомогти захистити ваше здоров’я і боротися з таким захворюванням, як рак.
Ми пропонуємо вам список з 8 найефективніших продуктів, які запобігають і допомагають вбивати ракові клітини.
1. Часник
Часник є прекрасним джерелом алліцину, марганцю, міді, селену, вітаміну В6, вітаміну С і сірчаних з’єднань, які підвищують імунітет і покращують здатність організму захищати себе від раку.
Часник також здатний зменшити зростання пухлини.
Декілька досліджень показують, що збільшення споживання часнику знижує ризик розвитку деяких видів раку, таких як рак молочної залози, товстої кишки, підшлункової залози, стравоходу і рак шлунку.
2. Артишоки
Згідно з клінічними випробуваннями, проведеними в 2011 році, екстракти з їстівних частин артишоків негативно впливають на клітини раку молочної залози. Іншими словами, було виявлено, що рух і інвазія ракових клітин були “чудово пригнічені”, що доводить протиракові властивості артишоків.
3. Брокколі
Хрестоцвітні овочі рясніють поживними речовинами, такими як клітковина, фолієва кислота, каротиноїди, мінерали і вітаміни С, Е і К.
Було науково доведено, що у них є здатність зупинити розвиток раку у різних органів, включаючи шлунок, легені, товсту кишку, печінку, груди і сечовий міхур.
4. Цитрусові фрукти
На думку австралійських дослідників, регулярне споживання цитрусових знижує ризик раку рота, шлунку, стравоходу і горла.
5. Лосось
Дикий лосось є відмінним джерелом вітаміну D, вітаміну, який, як то кажуть, блокує розвиток кровоносних судин, які живляться пухлинами. Він також інгібірує проліферацію як передракових, так і ракових клітин.
6. Яблука
Волокно, виявлене в яблуках стимулює вироблення хімічних речовин, які борються з утворенням ракових клітин.
Було науково доведено, що процианідини, антиоксиданти, виявлені в яблуках, викликають сигнали клітин, які призводять до смерті ракових клітин.
7. Капуста
Капуста багата антиоксидантами, такими як вітаміни А і ВС, а також фітонутриєнтами, такі як тіоцианати, лютеїн і зеаксантин.
За даними Фонду Джорджа Мательджана, капуста містить протиракові властивості, і це один з кращих профілактичних заходів проти цієї виснажливої хвороби.
8. Фініки
Помірне споживання фініків забезпечує широкий спектр переваг для здоров’я, таких як запобігання ушкодження вільних радикалів, запобігання ішемічної хвороби серця і інсульту, а також запобігання розвитку раку підшлункової залози, передміхурової залози, товстої кишки, легенів, ендометрії і раку молочної залози.
Примітка: харчування з високим вмістом клітковини допомагає запобігти раку травної системи, такий як колоректальний, шлунковий, глотковий і рак порожнини рота.
Хороші способи збільшити споживання клітковини – це заміна білого рису на коричневий, споживання фруктів, таких як груша і банан, печена картопля разом з шкірою і вживання свіжої моркви, селери і болгарського перцю з хумусом.