Топ-6 продуктів, які потрібно їсти, щоб зцілити свою підшлункову залозу

Більшість людей турбуються про здоров’я свого серця, легенів або навіть їх шлунка. Але ніхто не думає про підшлункову залозу, яка насправді є важливою частиною тіла.

Як частина травної системи, наша підшлункова залоза знаходиться в черевній порожнині, прямо у нас за шлунком. Основна роль підшлункової залози – виробляти гормони. Крім того, ферменти, які надходять з підшлункової залози, нейтралізують кислоту в шлунку, що забезпечує захист кишечника.

Оскільки підшлункова залоза має життєво важливе значення для нашого загального стану здоров’я, необхідно, щоб ми допомогли живити цей орган і запобігти панкреатиту (запалення підшлункової залози). Вам не потрібно купувати ліки, щоб підтримувати підшлункову залозу здоровою. Ось основні продукти, які допомагають виробляти ферменти для підтримки підшлункової залози в її кращому стані:

1: Броколі

Цей овоч містить флавоноїди, який може допомогти захистити тканини підшлункової залози. Їжте броколі регулярно, щоб уберегти себе від раку підшлункової залози.

2: Часник

Часник, а також цибуля, цибуля-шалот, цибуля-порей, містять аліцин, який представляє собою з’єднання, що володіє протизапальними властивостями. Він ефективний у боротьбі з раком.

3: Солодка картопля

Ці коренеплоди містять бета-каротин, який дає їм яскравий колір. Бета-каротин – потужний антиоксидант, який може підтримувати здоров’я підшлункової залози. Інші помаранчеві і жовті фрукти і овочі також містять бета-каротин, такі як морква, цитрусові і кукурудза.

4: Червоний виноград

Червоний виноград мінімізує ризик запалення і запобігає виникненню пошкодження кровоносних судин. Антиоксидант може вбивати ракові клітини підшлункової залози.

5: Ягоди

Від чорниці до ожини, у цих фруктах, великий вміст антиоксидантів. Ці поживні речовини чудові в підтримці вашої підшлункової залози без окисного стресу і можуть також запобігти раку.

6: Шпинат

Наша підшлункова залоза потребує вітаміну B і заліза, щоб функціонувати правильно. Шпинат має обидві ці поживні речовини, які підтримують підшлункову залозу належним чином.

Харчові продукти, згадані вище, також допоможуть вам зміцнити вашу імунну систему, яка необхідна для боротьби з різними захворюваннями, включаючи ті, які можуть вплинути на здоров’я підшлункової залози.

Поділись


Новини партнерів