Сьогодні завдяки природі у нас є прекрасні продукти, такі як овочі і фрукти, які допомагають нам лікувати або запобігати багатьом хворобам і їх симптомам.
Така ж ситуація і з цим овочем. Я розповім вам про усі чудеса, які він може зробити для вашого здоров’я, наприклад, він служить в якості антибіотика для усунення великої кількості бактерій і вірусів деяких з найбільш поширених захворювань.
Йдеться про цибулю, яка може мати декілька відтінків від жовтого, білого і до фіолетового. Але різниця полягає не лише в її зовнішності і смаку, деякі з них мають більше переваг для здоров’я, ніж інші.
Фіолетова цибуля, що також називається червоною цибулею, вона не лише має велику кількість антиоксидантних властивостей і флавоноїдів, що допомагає освітлити кров, вона також має велику кількість антиоксидантних властивостей і флавоноїдів, що допомагає освітлити кров, вона також має керцетин, алліцин і хром у своєму складі.
Кверцетин є потужним з’єднанням, яке допомагає організму позбавитися від вільних радикалів і понизити артеріальний тиск, а також було доведено, що воно є перевагою як для профілактики, так і для лікування раку.
З іншого боку, дослідження показали, що люди, які споживали велику кількість цього овоча, мали нижчий ризик різних видів раку, таких як рак товстої кишки, грудей і простати.
Інші дослідження показують, що антоцианіни, які надають цибулі яскравого забарвлення, можуть грати роль в зниженні ризику розвитку діабету і деменції.
Переваги фіолетової цибулі:
1. Вживання фіолетової цибулі здатне запобігти серцевим захворюванням. Дослідження доводять, що з’єднання сірки фіолетової цибулі мають антикоагулянтну здатність, тому знижують рівень холестерину і тригліцеридів.
2. Вона бореться з раком. Вживання цибулі навіть в помірних кількостях 5-6 раз на тиждень, знижує небезпеку розвитку різних видів раку, таких як рак яєчників, колоректального раку або раку гортані, завдяки своєму багатому джерелу флавоноїдів.
3. Допоможе підтримати вашу ідеальну вагу. Фіолетова цибуля малокалорійна, практично не містить натрію, і зовсім не містить жиру і холестерину, вона також забезпечує організм волокном, необхідним для хорошого травлення і підтримки відчуття ситості.
4. Заохочує здоров’я порожнини рота, хоча вживання фіолетової цибулі викликає неприємний запах з рота, але жування сирої цибулі впродовж 2-3 хвилин допомагає убити більшість мікробів у роті, які викликають карієс, на додаток до цього, вона зміцнює зуби.
5. Рівень цукру в крові. Чим більше фіолетової цибулі ви їсте, тим нижче рівень глюкози в крові. Це пов’язано з дисульфідом аллілпропіла і хромом, мінералами, знайденими в цих овочах.
6. Протизапальна, червона цибуля зменшує запалення як в кістках, горлі, так в кровоносних судинах. Вона зменшують багато симптомів остеопорозу, астми і навіть закрепу.
7. Здоров’я судин. Хром і вітамін B6, виявлені в цибулі, допомагає позбавитися від серцево-судинних захворювань. Зокрема, ці з’єднання знижують кров’яний тиск і рівень холестерину.