Важливі симптоми синдрому полікістозних яєчників

Гормональний дисбаланс викликає симптоми синдрому полікістозних яєчників. Це може сильно вплинути на здоров’я та якість життя жінок.

Це стан, який виникає, коли в яєчниках утворюються маленькі кісти або фолікули, а тканини потовщуються. Як правило, це відбувається в підлітковому віці, хоча він також може розвиватися в інший період репродуктивного розвитку.

З огляду на те, що високий рівень андрогену спричиняє цей синдром, у жінок, які на нього страждають, може також бути безпліддя.

Крім того, дисбаланс може викликати інші незручні симптоми, які можуть перешкоджати повноцінному здоровому життю.

На щастя, щойно діагностують синдром полікістозних яєчників, пацієнти отримують доступ до медичного лікування, яке може допомогти його контролювати.

Знаючи про те, що деякі жінки можуть не помічати симптоми, ми хотіли б розповісти про головні попереджувальні симптоми синдрому полікістозних яєчників.

1. Ластовиння

ластовиння та інші симптоми синдрому полікістозних яєчників

Є кілька чинників, які викликають появу до ластовиння. Проте, коли воно проявляється раптово й на видимих ​​ділянках, гормональний дисбаланс – це цілком ймовірна причина.

Жінки з неправильною секрецією андрогенів зазвичай мають високий рівень інсуліну в крові, що призводить до появи ластовиння на таких ділянках:

  • шия
  • пахви
  • обличчя
  • руки
  • верхня частина стегон

2. Проблеми з зачаттям і безпліддям

Є деякі жінки, які мають здорову матку і яєчники, попри синдром полікістозних яєчників.

Проте в більшості випадків першим наслідком захворювання є зменшення овуляції, що може призвести до ускладнень під час вагітності.

Дисбаланс гормонів ускладнює зачаття. Навіть якщо жінка зачала, це зазвичай викликає серйозні ускладнення та ризики.

Проте сьогодні завдяки прогресу в медицині є кілька методів лікування, що сприяють нормальній овуляції.

3. Збільшення ваги

збільшення ваги та інші симптоми синдрому полікістозних яєчників

Неухильне збільшення ваги може бути симптомом гормонального дисбалансу, який характеризує синдром полікістозних яєчників.

На жаль, близько половини пацієнтів з цим синдромом, як правило, відчувають зростання ваги під час розвитку захворювання.

Здоровий раціон та регулярні вправи не захищають від синдрому, тому надзвичайно важливо звернутися за медичною допомогою для контролю над надмірною секрецією гормонів.

4. Хронічні вугри

Вугри – це проблема шкіри, яка може різнитися за ступенем тяжкості залежно від її причини.

Оскільки це виразний симптом, вугри часто можуть негативно впливати на самооцінку та викликати відчуття незахищеності.

У випадку синдрому полікістозних яєчників, надмірна секреція тестостерону викликає хронічні вугри. У жінок цей гормон зазвичай виділяється в невеликій кількості.

5. Надмірне волосся на тілі

поширені симптоми синдрому полікістозних яєчників

У жінок із синдромом полікістозних яєчників зазвичай виникає гірсутизм або надмірне волосся на тілі.

Попри те, що нормально мати трохи волосся на різних ділянках тіла, густе волосся і велика кількість волосся, пов’язані з гірсутизмом, не є поширеними.

Високий рівень тестостерону викликає ріст волосся, оскільки він впливає на шкіру жінок та волосяні фолікули.

6. Випадіння волосся

Є кілька причин, які можуть пояснити випадіння волосся, тож важливо з’ясувати внутрішні вони чи зовнішні.

У деяких випадках анемія або дефіцит поживних речовин призводять до випадіння волосся, тому що воно потребує поживних речовин для того, щоб залишатися сильним.

Використання певних косметичних засобів або нагрівальних приладів також може призвести до випадіння волосся шляхом безпосереднього ослаблення капілярних волокон.

Однак, якщо ви помітите випадіння волосся, яке не пов’язане з будь-яким із попередньо згаданих симптомів, ми рекомендуємо перевірити, чи є зв’язок із синдромом полікістозних яєчників.

Важливо підтвердити причину не тільки тому, що гормональний дисбаланс впливає на капілярне здоров’я, але й також тому що він може перешкоджати поглинанню поживних речовин.

7. Симптоми синдрому полікістозних яєчників: тривога та депресія

симптоми синдрому полікістозних яєчників

Гормональна активність у пацієнтів, які мають синдром полікістозних яєчників, як правило, призводить до різких перепадів настрою, гніву та дратівливості.

Жінки із синдромом полікістозних яєчників легко впадають у депресію та тривожність, оскільки симптоми впливають на зовнішність, статеве життя та фертильність.

Ми не повинні зневажати цими чинниками. Зрештою, крім медичного лікування, вони також потребують психологічної допомоги.

Підсумовуючи, хоча симптоми синдрому полікістозних яєчників, згадані в цій статті, можуть виникати і в інших умовах, дуже важливо перевірити, чи вони пов’язані із цим синдромом.

Лікарі можуть це виявити через медичні обстеження, а після цього лікувати їх відповідно до кожного випадку.

Джерело

Поділись


Новини партнерів