Всі знають про користь для організму вживання такої спеції як кориця. Однак дієтологи радять тепер додавати у свій щоденний раціон ще одну спецію – перець каєнський.
На думку дієтологів, вживання каєнського перцю прискорює метаболічний обмін, сприяючи при цьому падінню рівня глюкози в крові, не даючи їй перетворитися в жир.
А все завдяки капсаїцину, – речовині, що знаходиться в перці, яке трішки підвищує температуру тіла і змушує організм споживати в енергетичних потребах вуглеводи і жири. Крім усього перерахованого, каєнський перець розширює судини, коли вони звужені, і звужує, коли вони розширені.
Також такий вид перцю є справжнім джерелом вітамінів – В2, В6, P, Е і PP, а вітаміну С в ньому міститься в 2 рази більше, ніж у лимоні! Вживання цього перцю також сприяє виробленню ендорфіну – “гормону щастя”, який у свою чергу підвищує імунітет, покращує кровообіг, послаблює будь-який біль і знижує стрес. А для тих, хто любить слідкувати за фігурою, то цей перець чудово приглушує почуття голоду.