12 ранніх попереджувальних ознак слабоумства, які ви повинні знати

Деменція – це термін, який означає зниження розумових здібностей, що виявляється такими симптомами, як втрата пам’яті і труднощі з мисленням. Це жахливий стан, який зачіпає життя як жертв, так і членів їх сімей .

12 ранніх попереджувальних ознак деменції

1. Короткострокові проблеми пам’яті
Короткострокові проблеми з пам’яттю – один з найпоширеніших ранніх ознак деменції. Спочатку ці зміни дуже тонкі, вони змушують людину пам’ятати події минулих років, згадавши про останні події. Вони також не можуть пригадати, де вони щось поклали або чому вони пішли кудись.

2. Труднощі з вибором відповідного слова
Коли людина відчуває труднощі у виборі відповідного слова, дуже ймовірно, що розвивається деменція.

3. Перепади настрою
Перепади настрою – ще одна поширена рання ознака деменції. Його жертви часто виявляються пригніченими на короткий період. На додаток до цього можлива зміна особистості, що означає, що якщо хтось, хто зазвичай був сором’язливий, може стати товариським.

4. Летаргія
Летаргія дуже поширена у тих, хто перебуває на ранній стадії деменції. Жертви, ймовірно, втратять інтерес до чого-небудь, навіть до тих речей, які їм подобалися раніше.

5. Труднощі зі складанням планів або рішенням проблем
Люди на ранніх стадіях деменції часто стикаються з труднощами при складанні планів або спробах виконати план, який вони створили раніше. Інші можуть зіткнутися з проблемами при спробі впоратися з цифрами.

6. Складнощі при виконанні звичайних повсякденних обов’язків
Іншим дуже поширеним симптомом деменції є те, що важко виконати прості повсякденні заняття, які були простими раніше.

7. Труднощі в розумінні часу
Час – поняття відносне, і асоціації з майбутнім, справжнім або минулим можуть виявитися складними.

8. Складність в розпізнаванні місць
Жертви іноді можуть не впізнавати знайомі місця і навіть будинок може здатися їм незнайомим.

9. Проблеми з написанням
Подібно до того, як ці люди насилу можуть знайти підходяще слово, їм також важко вибрати правильне слово, коли справа доходить до написання, що робить їх роботу більш складною.

10. Повторення
Повторення того, що вони вже говорили кілька разів раніше в розмові, є ще одним симптомом, який потрібно шукати у людини, що страждає недоумством.

11. Спроба уникнути змін
Хоча багато людей просто не люблять змін, ця ознака у людей, які страждають деменцією, може бути страшною.

12. Нездатність слідкувати за сюжетною лінією
Як вже говорилося раніше, люди, які страждають деменцією, ймовірно, зазнають труднощів з фокусуванням і концентрацією. Це часто проявляється в нездатності слідкувати за сюжетною лінією під час перегляду фільму .

Поділись


Новини партнерів