Цей засіб допоможе вам поліпшити стан вашого кишечника, мозку, і серця!

Насіння Чіа мають високий вміст жирних кислот, білків, волокон, антиоксидантів, мінералів і вітамінів. Завдяки цьому вони регенерують шкіру і мозок, усувають жир, покращують травлення і зміцнюють імунну систему .

Тому дієтологи завжди рекомендують Чіа-насіння, коли пацієнт слабкий або у нього мало енергії, особливо якщо він спортсмен. На додаток до всіх переваг, насіння Чіа допомагають в профілактиці раку товстої кишки .

Переваги насіння Чіа:

-Вони без глютену.

-Ви можете замінити ними яйця – просто змішайте насіння з невеликою кількістю води, почекайте трохи, щоб вони набрякли, добре перемішайте і додайте до страви.

– Усуває проблеми з травленням через високу концентрацію волокон.

-Це один з найкращих продуктів для мозку і здоров’я серця, через його 20% омега-3 жирних кислот.

-Містить білок.

-Зміцнює нігті, волосся і шкіру.

-Це хороше джерело заліза і вітаміну С.

-Це надзвичайно потужний антиоксидант.

-Містять кілька амінокислот.

-Містять більше кальцію, ніж молоко.

-Містять в два рази більше калію, ніж банани.

Все, що вам потрібно, – це столова ложка насіння Чіа. Оскільки насіння багате клітковиною, ви повинні пити багато води. Смак дуже приємний, ви можете змішати їх з соком, фруктами, хлібом або салатом.

Секрет полягає в тому, щоб залити насіння водою і залишити на 15 хвилин. Ви побачите, що вони будуть більші за початковий розмір. Саме тому вони допомагають скинути вагу, тому що вони утримують нас ситими надовго.

Також можна змішати їх з ананасом або мигдалем, щоб приготувати смачні десерти.

Переваги від споживання насіння Чіа.

Чіа забезпечують жирні кислоти омега-3 і омега-6 в співвідношенні 3: 1, ідеальні для організму, і мінерали, такі як кальцій, магній і бор.

У них ми також знаходимо високий вміст клітковини, як розчинних, так і нерозчинних волокон, що допомагає нам залишатися ситими і регулювати кишковий транзит. 30 г (близько двох столових ложок) може містити до 12 г волокна. На відміну від іншого насіння, вони також мають велику кількість антиоксидантів.

ЗАХИСТ СЕРЦЯ

Переваги насіння Чіа обумовлені їх високим вмістом омега-3, незамінної жирної кислоти з протизапальними, антитромботичними і судинорозширюючими властивостями, які допомагають регулювати кров’яний тиск і рівень холестерину в крові.

Це також пов’язано з високим вмістом клітковини і наявністю бета-ситостеролу, рослинних сполук, корисних для лікування ішемічної хвороби серця і високого рівня холестерину.

РЕГУЛЮЮТЬ ПРОЦЕС ТРАВЛЕННЯ

Висока концентрація слизу, який росте при контакті з водою, змушує насіння Чіа збільшуватися в десять разів в травному тракті і стимулювати стінки кишечника. Таким чином, вони стимулюють перистальтику або рух кишечника. Ці насіння створюють порочну мережу, яка зволожує і змащує шлунково-кишковий тракт, що також сприяє витісненню стільця.

ДОПОМОГА ПРИ ДІАБЕТІ

Чіа є хорошим доповненням до раціону діабетиків, знову ж таки через велику кількість волокна. Він допомагає регулювати рівень цукру в крові в цілому, тому що волокно захоплює частину цих цукрів і повільно вивільняє їх, що запобігає появі спайок глюкози і інсуліну в крові. Доцільно включати насіння в компоти, фруктові пудинги або в варені овочі і злаки.

ВТРАТА ВАГИ

Серед переваг насіння Чіа – допомога у втраті ваги. Це тому, що вони наповнюють шлунок і змушують нас відчувати себе ситими через їх здатність поглинати рідину.

Поділись


Новини партнерів