5 незвичайних ранкових звичок, які допоможуть тобі швидше скинути вагу

Ранок – це найкращий час, щоб закласти міцну основу для здорового і продуктивного дня. Деякі дії, які ти зробиш вранці, допоможуть тобі позбутися від зайвих кілограмів.

1. високобілковий сніданок

Високобілковий сніданок може зменшити відчуття голоду і допомогти скинути зайву вагу. Так, вчені прийшли до висновку, що такий прийом їжі сприяє зменшенню жирових запасів організму і пригнічує відчуття голоду більше, ніж сніданок з нормальною кількістю білка. Зокрема, білок допомагає схуднути за рахунок зниження рівня гормону греліну, який відповідає за апетит.

 

2. Веди щоденник харчування

Заведи спеціальний щоденник харчування і записуй в нього все, що ти їси, починаючи з самого першого прийому їжі. Згідно з останніми дослідженнями, регулярне ведення щоденника харчування здатне значно поліпшити динаміку схуднення. Використовуй блокнот або ж додаток і записуй все, що їси протягом дня.

3. Плануй свій раціон

Починай ранок з приготування їжі на день. Домашня їжа допоможе тобі ефективніше скидати вагу. Цей факт підтверджують наукові дослідження: люди, які харчувалися домашньою їжею 5 раз в день, на 28% були менш схильні до зайвої ваги, ніж ті, хто харчувався домашніми стравами три і менше раз в тиждень.

4. Практикуй усвідомленість

Почни свій день з невеликої медитації: відповідай собі на питання “хто я? Чого я хочу? Як я доб’юся того, чого хочу? Навіщо мені це потрібно?”. Ця практика спрямована на те, щоб виключити зі свого життя вчинки і дії вчинені “на автоматі”. На думку вчених, різноманітні практики усвідомленості збільшують втрату ваги і допомагають боротися з розладами харчування.


5. Починай день з прогулянки

Якщо ти віддаєш перевагу добиратися до роботи на громадському транспорті – то обов’язково зміни звичний маршрут хоча б кілька разів на тиждень: вийди на дві зупинки раніше місця роботи і пройдися пішки.

Громадський транспорт може принести користь. Але дослідження встановили, що у пасажирів громадського транспорту і любителів прогулятися індекс маси тіла набагато нижче, ніж у тих, хто пересувається на автомобілі.

Джерело

Поділись


Новини партнерів