Цибуля і часник – унікальні продукти, яким під силу захистити організм від розвитку раку. У цьому переконані французькі вчені, адже недарма в давнину люди активно споживали ці продукти.
В основному позитивний ефект цибулі, в тому числі цибулі-шалот і ріпчастої цибулі, і часнику вчені пов’язують з їх протизапальними властивостями. До речі, в минулому році було також проведено дослідження, що стосувалося цибулі. Виявилося, червона цибуля має унікальний склад.
Вчених зацікавила речовина з класу антоціанів, що відповідає за характерний колір цієї цибулі. З’ясувалося: вона гальмує поширення пухлин. Ще в червоній цибулі є флавоноїд кверцетин, що зменшує розмір пухлин. В цілому протираковий ефект досягається за рахунок того, що цибуля активує біологічні шляхи, що змушують ракові клітини вбивати себе.
Читайте також: Простий інгредієнт для запобігання виникнення раку
Внаслідок вживання цибулі і часнику створюється вкрай неприємне для пухлин середовище, порушуються зв’язки між раковими клітинами, що призводить до пригнічення захворювання. Відомо: вчені обробляли клітини раку кишечника кверцетином, який отримали з п’яти типів цибулі. Найефективнішою була саме червона цибуля, хоча на рак негативно впливає будь-яка цибуля.