Рис по праву вважається одним з основних продуктів харчування. Його люблять у багатьох країнах, тому його можна знайти практично на будь-якій кухні. Рис можна назвати універсальним продуктом. Страви з нього виходять смачні і корисні, це відмінна дієтична їжа. Але неправильне зберігання страв з рису може серйозно нашкодити вашому здоров’ю. Про те, як потрібно його зберігати, читайте далі.
Рис як отрута
Страви з рису не можна довго тримати при кімнатній температурі. В цьому випадку в них поселяються і швидко розмножуються хвороботворні бактерії, здатні викликати харчові розлади. Щоб цього не сталося, не залишайте готовий рис надовго в теплому приміщенні .
Як тільки їжа охолоне, розміщуйте її в холодильник і зберігайте в герметичних ємностях. При необхідності, ви можете дістати блюдо і повторно розігрівати його. Таким чином, блюдо з рису може зберігатися до 4 днів.
З цих же причин уникайте вживання недовареного рису. Щоб вбити бактерії, а також знешкодити токсини, які рис накопичує в процесі вирощування та зберігання, страва повинна пройти повну термічну обробку. Тобто готуватися при температурі 100 градусів протягом 10-15 хвилин. Якщо ви не впевнені в тому, що рис досить провариний, краще потримайте його на плиті ще деякий час.
Такі нехитрі поради допоможуть зберегти здоров’я вам і вашій родині!