Багато хто вважає, що яєчня є тим білком, який корисний для здоров’я людини. Однак закордонні дієтологи пропонують утримуватися від вживання цієї страви на сніданок.
Вчені заявили про шкоду такої популярної страви, як яєчня з ковбасою або беконом. На їхню думку, регулярне вживання яєчні пов’язане з високим ризиком появи зайвих кілограмів, а також серйозних проблем в роботі організму.
Шведські дослідники з Каролінського інституту в Стокгольмі виступили з висновком про те, що навіть незначна кількість смаженого м’яса за умови щоденного споживання помітно підвищує ймовірність розвитку раку підшлункової залози.
«50 грамів смаженого червоного м’яса, що з’їдаються кожен день, підвищують ризик розвитку раку підшлункової залози на 19%. 100 грамів такої страви (приблизно стільки важать два традиційних шматочки бекону до яєчні) збільшують такий ризик вже на 40%», – поділилися своєю знахідкою лікарі.
Одночасно науковці з медичного центру при Гарвардському університеті дослідили зв’язок між регулярним вживанням смаженого бекону і ризиком інсульту у людини.
Читайте також: Медики назвали несподіваний симптом хворого серця
Вчені вели спостереження за тим, як їдять американці, і зробили висновок, що ними споживається надмірно висока кількість смаженого м’яса і бекону. При цьому фахівці підрахували, що 360 грамів смаженого м’яса (бекону), що поглинаються щодня, підвищують ризик розвитку інсульту у чоловіків на 28%, а у жінок – на 19% в порівнянні з тими, хто кожен день з’їдає 90 грамів і менше.
Тим, для кого важливо снідати білком, медики рекомендують вживати варені курячі яйця або курячу грудку, не вдаючись до традиційної яєчні з беконом або ковбасою.